Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca are disponibile pentru Extensia Bistriţa un număr de 180 de locuri pentru admiterea din luna iulie a.c. la două facultăţi – de Inginerie Electrică, respectiv Construcţii de Maşini – , însă cu patru specializări. Nu toate locurile sunt bugetate, 69 fiind cu taxă.
Domeniul: Ştiinţe Inginereşti Aplicate (Facultatea de Inginerie Electrică – Bistriţa), specializarea Inginerie Medicală , sunt 20 de locuri la buget şi 20 de locuri cu taxă.
Domeniul: Inginerie Industrială (Facultatea de Construcţii de Maşini – Bistriţa), specializarea: Maşini Unelte şi Sisteme de Producţie sunt 35 de locuri la buget şi 25 cu taxă.
Domeniul: Inginerie şi Management (Facultatea de Construcţii de Maşini – Bistriţa), specializarea: Inginerie Economică Industrială sunt 26 de locuri la buget şi 24 cu taxă.
Domeniul: Mecatronică şi Robotică (Facultatea de Construcţii de Maşini – Bistriţa), specializarea: Robotică sunt 30 de locuri la buget şi niciunul cu taxă.
Înscrierea candidaților se va face între 18-22 iulie între orele 9:00 și 15:00. Înscrierile se fac şi la Extensia Universitară Bistriţa.
Lista cu actele necesare pentru înscriere este disponibilă aici.
Admiterea se face pe bază de concurs de dosare. Un candidat depune un singur dosar la Comisia cu concurs de dosare, putând opta pentru toate domeniile. Indiferent de numărul de opţiuni trecute în fişa de înscriere se va achita numai o singură taxă de înscriere. Afisarea rezultatelor iniţiale la Comisia cu concurs de dosare se va face în 25 iulie, ora 22:00
MAI MULTE DESPRE ADMITERE GĂSIŢI AICI.
Este evident ca Extensia Bistrita a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, se confrunta cu probleme legate de spatiu pentru procesul de invatamant si pentru viata studenteasca. Iata ce spune anul trecut Conf. Dr. Ing. Virgil Ispas, directorul Extensiei Universitare Bistriţa a UTCN, inainte de deschiderea anului universitar 2015-2016:
„Nu ne-am aşteptat să avem 175 de studenţi în anul întâi. Nu avem o sală destul de mare pentru cei 175 de studenţi, aşa că vom ţine temporar cursurile într-o sală la Comelf. Semestrul acesta, la Bistriţa vor veni la Bistriţa peste o sută de profesori clujeni, zece cadre didactice fiind din localitate. La Bistriţa, UTCN are un spaţiu pe Ecaterina Teodoroiu unde sunt mai multe laboratoare, un imobil pe Alber Berger, etajul II şi III de la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” şi spaţii la Comelf şi RAAL unde se ţin lucrări de laborator. Din păcate, nu avem deloc locuri de cazare. Nu am putut lua studenţi din zona Moldovei din cauza acestui impediment că nu avem cămine studenţeşti”. Lucrurile nu s-au schimbat cu nimic nici anul acesta, iar cladirea vechiului tribunal nu rezolva problemele de spatiu cu care se confrunta Extensia Bistrita a UTCN. De aceea solutia pe termen lung este construirea unui Campus Universitar modern la Bistrita, prevazut cu spatii de invatamant care sa cuprinda sali de curs si laboratoare, dar si cladiri pentru camine studentesti, cantina, biblioteca, sala de sport, terenuri de sport, parcuri cu alei, etc unde sa fie aduse impreuna toate extensiile universitare prezente la Bistrita. In acest sens, pe cele aproximativ 3 ha existente in administrarea primariei Bistrita, in zona fostului Proditerm ar fi un loc potrivit pentru un Campus Universitar care sa adune laolalta extensiile universitare imprastiate prin oras, dar in special extensia Universitatii Tehnice, avand in vedere apropierea de zona industriala, cat si de oras, mai ales ca acolo mai exista Grupul Scolar Forestier, dar si alte institutii, intre care si Jandarmeria Bistrita. In legatura cu spatiile disponibile pe strada Zefirului ar trebui sa existe viziune mai larga care sa includa sistematizarea intregii zone. In primul rand ar putea fi prevazuta si o eventuala prelungire a Strazii Zefirului de la fostul PRODITERM pana in Str. Tarpiului.