Actualitate

Câți candidați au mai rămas în cursa pentru cele patru posturi de la Biroul de Protecție a Animalelor

Dintre cei 115 candidați care s-au înscris inițial la concursul pentru ocuparea unui post de ofițer și a trei posturi de agenți la Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, vor susține proba scrisă, ultima, un sfert, adică 29.

În urma evaluării dosarelor, au fost acceptați să participe la concurs 7 dintre cei care voiau să fie ofițeri și 77 dintre cei care vizau să fie agenți de poliție. La proba sportivă s-au înscris 84 de candidați, dar nu toți s-au prezentat întrucât a ajut loc în comuna Blejoi, jud. Prahova. Au lipsit în toral 26 dintre care un candidat pentru funcția de ofițer și 25 de candidați pentru cea de agenți. Dintre cei care au susținut proba, 27 nu au promovat. Este vorba despre doi candidați pentru postul de ofițer și de 25 pentru cel de agenți.

Așadar, la proba teoretică, ultima, vor participa trei candidați pentru postul de ofițer și 26 pentru cele trei posturi de agenți.

Pentru postul de ofiţer principal I s-au putut înscrie absolvenți cu studii universitare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă într-unul dintre următoarele domenii/domenii de știință, artă şi cultură/profile/specializări/specialități: Zootehnie; Psihologie; Drept/științe juridice; Științe economice/economic (toate specializările); Calculatoare/informatică/informatică aplicată sau cu studii superioare de licență, ciclul I de studii universitare (în sistem Bologna) absolvite cu diplomă de licență într-unul dintre următoarele domenii fundamentale de știință, artă şi cultură/domenii fundamentale de ierarhizare/ramuri de știință/domenii de licență: Științe sociale (doar domeniul de studii universitare de licență/specializarea drept) sau științe juridice; Științe economice (toate specializările); Științe inginerești (doar domeniul de studii universitare de licenţă zootehnie) sau ştiinţe agricole şi silvice (doar domeniul de studii universitare de licenţă zootehnie); Ştiinţe sociale (doar domeniul de studii universitare de licenţă/specializarea psihologie) sau ştiinţe sociale şi politice (doar domeniul de studii universitare de licenţă/specializarea psihologie); Calculatoare/Informatică/informatică aplicată.

Pentru posturile de agenţi au fost acceptați candidați cu studii medii, absolvite cu diplomă de bacalaureat.

Proba scrisă, va consta într-un test scris, de tip grilă, elaborat de către Comisia centrală de concurs din cadrul I.G.P.R., din tematica şi bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidaţii şi va avea loc la data de 23.01.2021. Numărul de subiecte va fi stabilit de Comisia de concurs. Durata de rezolvare a testului este de 3 ore. Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respinși”.

Poliția Animalelor va putea interveni în cazul animalelor aflate în pericol. Acestea vor putea fi confiscate, iar polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără mandat de la judecător dacă se constată că animalul este în pericol. De asemenea, polițiștii se pot folosi de forțele și mijloacele din dotare ca să acționeze pentru salvarea unui animal, iar ”acțiunile polițiștilor, inclusiv cele de pătrundere, pot fi înregistrate cu mijloacele audiovideo sau foto din dotare, fără consimțământul persoanelor”. În plus, animalele maltratate vor fi cazate în adăposturile publice pentru a fi tratate, apoi vor fi date spre adopție. Poliția Animalelor va avea atribuții inclusiv în ceea ce privește animalele sălbatice și va fi în subordinea Poliției Române.

6 comentarii

  • Proba scrisa e cum e. Ce faceti cu proba practica ? Bunaoara cum ar rezolva cazul concurentii , in urma vizionarii materialului de pe facebook unde o masina oprita in cartierul RAAL pe dealul Budacului, o doamna profesoara coboara cu un sac in care este ingramadit un catel, si il abandoneaza ca pe o carpa la marginea padurii. Dar Politia existenta ?Ati vazut filmuletul ?

  • Dacă reușiți,să fiți răi ca câinii(scuzați CACAfonia).Măcar de animale să avem grijă,că de copiii abandonați,orfani,sau de bătrâni,nu prea se ,,merită”,în opinia unora.
    PĂREREA MEA !

    • Bun , românii trebuie să se pregătească că dacă ținți un câine pe lanț în curte e motiv de intervenție pentru Poliția Animalelor pentru tratament crud. De la temperaturi joase la răni ..etc totul poate fi invocat în interpelări.
      „Fără consințământul persoanelor ” e o frază prea des repetată în ultimul timp care ar trebui să îngrijoreze avocații. Ar trebui să fie, însoțită „după obținerea unui mandat”. Adică prezentarea unui judecător a dovezilor preliminare.
      România e pe cale să consacreze o mentalitate intruzivă în viața oamenilor…

  • Adapostul primariei trebuie dat la un ONG in ce priveste îngrijirea cainilor, monitorizarea acestora. Sunt vai de ei, in spatii foarte mici, desi unii oameni cu suflet mare se mai ingrijesc de ei.
    Tb adăposturi si pt pisici , sunt o grămadă pe la blocuri, daca nu sunt sterilizate se inmultesc.

  • Autoritățile nu sunt în stare să rezolve problema copiilor care cerșesc pe străzi, dar înființează poliția animalelor… Asta presupune cel puțin 6 funcții la nivelul fiecărui județ (un șef de birou x 6000 lei salariu, 3 ofițeri x 5000 lei și 3 agenți x 4000 lei = 33000 lei salariu lunar + auto, etc)
    Același lucru se întâmplă și cu poliția pentru siguranța școlară, înființată tot peste noapte, din motive politice..
    Ce face poliția școlară acum? NIMIC.. Suge banii contribuabililor. Acei 6 lucrători nu o să poată supraveghea fiecare școală din județ, iar eventualele plângeri și dosare penale le vor rezolva tot polițiștii de la ordine publică sau investigații criminale…. Un polițist de investigații criminale are în medie 100 de dosare penale în lucru, iar din cauza procedurii stufoase de cercetare penală nu mai au timp să iasă din birou să investigheze și să prindă hoți.. La asta s-a gândit cineva?
    La Compartimentul Urmăriri (structură din cadrul IPJ BN -Serviciul de Investigații Criminale, specializată în căutarea persoanelor dispărute, depistarea condamnaților care se sustrag executării unor pedepse privative de libertate, identificarea persoanelor și cadavrelor cu identitate necunoscută) își desfășoară activitatea 3 polițiști, în condițiile în care într-un an sunt sesizate aproape 300 de cazuri de persoane dispărute, majoritatea copii, mulți dintre ei din centrele de plasament.. Oare ce e mai important: abuzarea unui animal sau abuzarea unui copil? Ce s-a schimbat după cazul Caracal? Unde e structura aia specializată și legislația promisă, care ar trebui să creeze mecanisme mai eficiente în depistare persoanelor dispărute?
    Poliția trebuie restructurată din temelii, prin tăierea funcțiilor călduțe și suplimentarea celor operative, adică mai mulți polițiști pe străzi și pe investigații, nu în birouri la frecat menta.. Știu ce vorbesc pentru că fac parte din sistemul minunat MAI, unde se promovează pe “lucrături excepționale” purtătorii de insigne care au văzut hoți doar la televizor, iar polițiștii corecți și integri sunt marginalizați.. Asta se întâmplă când șefii sunt sclavii politicienilor.. Nimeni nu comentează.. Întrebați pe oricare din șefii poliției dacă se justifică înființarea acestor structuri.. Dar, dacă Vela a vrut poliția animalelor și poliția școlară, așa să fie…

  • N. roman .horia . ca de obicei comentezi pe langa doar sa te insemni. Era vorba de un concurs la Politia Animalelor si nu de Casa de Pensii si oameni sarmani. Nu confunda animalele cu oamenii. Vezi ca nu e articol cu tenta pesedista si nu poti aduce laude .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.