Actualitate

Câți elevi și studenți au fost angajați, pe perioada vacanței, prin AJOFM Bistrița-Năsăud

Și în acest an, elevilor și studenților li s-au oferit de către angajatorii din județul Bistriţa-Năsăud locuri de muncă pe care s-au putut încadra, pe perioada vacanței de vară, cu contract individual de muncă. Pe lângă câștigul salarial, elevii și studenții au avut și câștigul experienței profesionale.

Prin Legea 72/2007, privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud acordă angajatorilor din judeţ un stimulent financiar lunar în valoare de 250 de lei, pentru încadrarea în muncă a elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei de vară.

Stimulentul financiar se acordă din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student căruia i s-a încheiat un contract individual de muncă, pe durată determinată şi reprezintă, 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.

AJOFM Bistriţa-Năsăud a încheiat cu angajatorii, în lunile iunie şi iulie 2018, convenţii pentru încadrarea în muncă a 371 de elevi şi studenţi pe perioada vacanței de vară, informează instituția condusă de Otilia Râpan.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.