Pe Pârtia Cocoș s-a putut schia duminică. Cel puțin așa reiese dintr-o postare a orientaristului Nicu Gheorghe care s-a dus împreună cu familia să încerce zăpada, deși pârtia nu este deschisă și nu funcționează niciuna dintre instalațiile de transport, nici telescaunul, nici teleschiul recent achiziționat. Așa că schirii au urcat dealul pe jos.
„Clanul” Gheorghe sau ce a mai rămas din el în Unirea, prezenți cu mic cu mare la schi”, a scris pe Facebook Nicu Gheorghe.
Iarna aceasta au fost pornite pentru prima oară tunurile în luna decemmbrie 2019 pentru a face stocuri de zăpadă artificială după ce capacitatea de producere a zăpezii artificiale a fost sporită, fiind cumpărate patru generatoare de zăpadă, sistem de automatizare pentru instalație, stații de pompare. Pârtia are o lungime de 1.300 metri și este dotată cu instalație de transport pe cablu.
Iarna trecută, Pârtia Cocoș a fost deschisă prima dată în 9 ianuarie 2019 și a funcționat (cu întrerupere o zi, în 14 ianuarie, pentru întreținere, pregătire și revizia telescaunului) până în 17 ianuarie, când a fost închisă din cauza temperaturilor ridicate, iar în 22, 23 și 28 ianuarie s-a putut schia doar în nocturnă.
Isaberg (Suedia) – paralela 57 grade nord, 0 cm. zăpadă.
https://www.isaberg.com/dk/om-isaberg/webcams/
Vallasen (Suedia)- paralela 56 grade nord, 0 cm zāpadā.
https://www.vallasen.se/skidakning-i-vallasen/webbkameror/
Concursil de atelaje canine din Pasul Tihuta 1200m. a fost amânat, din lipsa zăpezii.
Dacă nici la 1.200 m. nu este zăpadă, atunci la ce altitudine ar trebui deschise pârtii de schi?
Prietena fiului meu a fost la schi in Franța, Munții Alpi (1.600m) și a zis ca stratul de zăpada era subțire.
Mă întreb dacă politicienii bistrițeni care au fost la schi in Austria au putut schia. Și dacă da la ce altitudine. Probabil cā mai sus de 1.600 m.
Tănase a ieșit din schemă de anul trecut.
Cretu n-o ajuns din Austria?
Nici telescaunul nu merge si au mai facut un teleski, pe ce bani? Sa vedem facturile.