Actualitate Social

Cazul lui Octavian Bruj, fostul primar al comunei Mărișelu, rejudecat

Judecătoria Bistrița a rejudecat, pe fond, cazul lui Octavian Bruj, fost primar al comunei Mărișelu, care a fost trimis în fața instanței în urmă cu trei ani pentru abuz în serviciu.

În luna septembrie a anului 2008, procurorul Angela Sângeorzan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, informa că anchetatorii au finalizat la sfârșitul lunii august 2008 rechizitoriul prin care Octavian Bruj, fostul primar al comunei Mărișelu, respectiv Ionela Benzar, Maria Oltenaș și Rafila Moldovan, ultimii funcționari ai Primăriei Mărișelu au fost trimiși în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit sursei citate, în calitate de angajați ai Primăriei comunei Mărișelu, în perioada 2003-2004, cei patru și-au îndeplinit fraudulos atribuțiile de serviciu prin aprobarea plății unui ajutor de urgență de 20.000 de lei și a unor ajutoare sociale, pentru 25 solicitanți, în sumă de peste 30.000 de lei.

Abuzurile fostului primar al comunei Mărișelu, Octavian Bruj, au fost descoperite de Curtea de Conturi care a scos la iveală faptul că Bruj nu a putut justifica cheltuirea banilor publici.

Procurorii financiari de la Curtea de Conturi au transmis cazul poliției, iar fostul primar s-a ales cu dosar penal.

În cursul anului 2005 când a ieșit la iveală situația, prefectul de atunci, Viorel Pupeză (PSD), a declarat că PSD i-a retras sprijinul politic primarului Bruj care, în prezent, nu mai are calitatea de membru al acestei formațiuni și nici nu mai este primar.

Instanța a luat în discuție acest caz în cursul zilei de marți.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.