Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, în calitate de partener, implementează proiectul “ARO – Acces Rapid la Ocupare”, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul îşi propune creşterea nivelului de calificare şi susţinerea profesională a persoanelor din mediul rural, pentru a facilita accesul mai rapid al acestora pe piaţa muncii din Regiunea Nord-Vest şi Regiunea Centru. Persoanele selectate beneficiază de servicii integrate, personalizate şi inovatoare, de consiliere, formare profesională, certificarea competenţelor, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă sau pentru iniţierea unei afaceri.
Programele de formare profesională gratuite planificate în cadrul proiectului sunt destinate persoanelor care se ocupă cu agricultura în gospodăria proprie, persoanelor în căutarea unui loc de muncă sau casnice, informează CCI BN.
Furnizarea de servicii de formare profesională este ţintită pe cererea de ocupare imediată, şi în acelaşi timp, pe tipul de pregătire adecvată abilităţilor participanţilor, cursurile fiind organizate ulterior parcurgerii etapelor de consiliere profesională. Cursurile sunt autorizate în conformitate cu legislaţia naţională privind formarea profesională a adulţilor, iar la finalizarea acestor absolvenţii primesc certificate cu recunoaştere naţională.
Cursul de iniţiere “Comunicare în limba germană” are o durată de 52 de ore şi se adresează persoanelor cu studii minime obligatorii. Următoarea serie de curs din cadrul proiectului se va desfăşura în localitatea Livezile, la sfârşitul lunii ianuarie. Numărul de locuri este limitat, iar înscrierile se realizează pe principiul ”Primul venit, primul servit”.
Proiectul ARO – Acces Rapid la Ocupare se derulează pe o perioadă de 18 luni, începând cu 1 aprilie 2014, fiind implementat de un consorţiu format din: Academia Română – Filiala Cluj-Napoca – solicitant, Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, AJOFM Cluj, RSC Consulting SRL, Asociaţia Dezvoltarea Capitalului Uman şi SC AFACOV Consulting Group. Activităţile proiectului se desfăşoară, cu preponderenţă, în mediul rural, fiind destinate persoanelor care se ocupă cu agricultura în gospodăria proprie, persoanelor în căutarea unui loc de muncă sau casnice care au domiciliul în mediul rural.
Adaugă comentariu