Greșeala, tipărită cu litere de-o șchioapă, este însă impardonabilă. Să nu faci diferența între cum se scrie „cel/cea/cei/cele” pe de-o parte și „ce-a făcut X”, „ce-a vrut să spună” pe de altă parte e o notă proastă pentru oricine, cu atât mai mult pentru o „școală”, indiferent cine sunt și cu ce se ocupă profesorii ei.
Dacă este vina tipografiei că a scris „ce-a mai profitabilă” în loc de „cea mai profitabilă”, aceste mape trebuiau să ajungă la gunoi, nici într-un caz în mâinile părinților invitați să-și trimită copiii să învețe lucruri noi și utile pentru viitorul lor.
Din păcate, nu este singura scăpare din mapa colorată oferită de Centrul Privat de Afaceri Bistrița, condusă de Cristian și Monica Munthiu. Părinții atenți vor mai găsi grafia „noștrii” (foto), catalogată de lingviști drept încă o greșeală strigătoare la cer.
Îmi însușesc greșelile, îmi aparțin. Presiunea timpului, adrenalina sau orice alte motive care ar putea fi invocate, nu scuză aceste greșeli. Mulțumesc Cristiana, voi fi mult mai atent altădată.
Caraghioase si fortate, aproape de nefiresc, cursurile gratuite de educatie ( economica ! ) adresate elevilor din clasele primare ! ( aflati in a treia copilarie ).
Asemenea ore nu exista in programele gimnaziale si nu se fac la acesta varsta (din fericire, nici macar optional ).
Dar C.P.A. Bistrita considera ca, inainte de Dumnezeu-familie-povesti, trecand peste prietenii imaginari din universul complet diferit de cel al maturilor si anuland nevoia de siguranta, toti piticii ar trebui sa afle de Adam Smith.
Cu certitudine, mai ales dintre cei cu bani de-o placinta pentru recreatia mare sau chiar deloc, unii au in cap marea afacere ce-o sa le scoata familia din impas.
Miroase a bataie de joc.
Si a necunoasterii complete a psihologiei scolarului mic.
De pilda, cinci calitati pe care trebuie sa i le cultivi :
Incredere / Rabdare / Responsabilitate / Empatie / Increderea in sine.