Actualitate

Ce au păţit cei şapte profesori de matematică din alte judeţe care au dat concurs în Bistriţa-Năsăud

Şapte profesori de matematică au dat concurs pe posturi vacante din judeţul nostru au avut o surpriză. La Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud li s-a spus ce nu voiau să audă. "Vom promova în continuare acelaşi spirit", le-a spus inspectorul general Camelia Tabără.

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără le-a spus, joi, directorilor de şcoli că şi anul acesta s-a schimbat metodologia de ocupare a posturilor din învăţământ.

„Metodologia se schimbă de la an la an la modul general, iar noi, la modul particular, ca judeţ, identificăm anumite probleme şi luăm măsuri ca să le rezolvăm. O problemă a fost o mare instabilitate a dascălilor şi decizia comisiei judeţene a fost aceea că nimeni nu se poate răzgândi după ce a luat un post în mobilitate 2014. De la restrângerea de activitate şi până la şedinţa publică din 12 septembrie, fiecare cadru didactic a ales un post din cele existente. Au existat criterii şi priorităţi, iar acolo unde au fost erori de-ale noastre, la sesizare, le-am corectat pe loc şi ne-am cerut scuze fiindcă s-a lucrat toată ziua. Cei care au renunţat au reintrat la rând după ce toţi ceilalţi care nu au luat post au intrat cu prioritate. Suntem obligaţi ca acelaşi spirit să-l promovăm în continuare ca să stabilizăm sistemul.  Am fost cumva extrem de preocupaţi de încadrarea pe matematică. Şapte colegi profesori din alte judeţe – şi din judeţe foarte îndepărtate chiar – au venit la noi la titularizare, au luat posturi în urma concursului, mizând că vor pleca şi bineînţeles că nu îi lăsăm pe niciunii fiindcă, dacă îi lăsăm, cinci ani de acum încolo ne încurcă şi generează mare instabilitate. Noi le-am spus tuturor că îi vrem în judeţul nostru, că vrem cadre bune. Ca urmare, avem profesori şi pe câmpie, cadre calificate. Mizăm că, până la urmă, o să se îndrăgostească de judeţul nostru şi o să rămână”, a spus Camelia Tabără.

La rândul lui, inspectorul de specialitate, Dorel Cosic, a explicat că alte catedre au fost ocupate cu 25 de profesori pensionari.

„Mai sunt câteva localităţi în care catedrele de matematică nu sunt ocupate la această dată, iar în plus au apărut şi concedii medicale. O colegă s-a îmbolnăvit şi a trebuit să merg să ţin orele în locul ei. Aşa că, dragi colegi, acolo unde aveţi nevoie, apelaţi la mine”, le-a spus Dorel Cosic directorilor de şcoli din tot judeţul.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS