În comuna Prundu Bârgăului se vor face anul acesta investiţii de circa 3 milioane de lei, aprobate de consilierii locali în şedinţa de buget. Primarul Doru Crişan (PSD) a publicat pe Facebook lista lucrărilor care se vor face şi valoarea lor, mulţumindu-le consilierilor locali „pentru bunăvoinţa şi sprijinul acordat în iniţiativa privind înfrumuseţarea şi dezvoltarea comunei”.
Cei mai mulţi bani, 930.000 de lei, sunt alocaţi pentru cumpărarea unui utilaj multifuncţional. Suma de 700.000 de lei va merge pentru înfiinţarea şi amenajarea unui parc, iar 150.000 de lei pentru amenajarea pieţei agroindustriale.
Câte 100.000 de lei au fost repartizaţi pentru o grădiniţă cu 120 de locuri, pentru amenajarea curţii acesteia, reabilitarea şi schimbarea destinaţiei unor spaţii pentru birouri la lăptărie, respectiv pentru modernizarea clădirii Bica pe care primăria o va cumpăra anul acesta cu 50.000 de lei.
Cu 99.000 de lei va fi realizată o instalaţie termică la şcoala din Susenii Bârgăului , iar cu 80.000 se lei se va turna o platformă pentru spaţii comerciale destinate producătorilor.
Alte sume sunt alocate pentru cadastru general (30.000 de lei), nomenclator stradal (30.000 de lei), reţea electrică Sărata (55.000 de lei), apă-canal Sărata (50.000 de lei), semafoare (30.000 de lei), plan cadastral PUG (74.000 de lei), renovare grădiniţă (5000 de lei), construire şcoală generală (5000 de lei), garaje blocuri baltă (10.000 de lei), asfaltare străzi secundare la Prundu Bârgăului (10.000 de lei), scaun stomatologic (20.000 de lei), apă-canal Valea Ciorii (5.000 de lei), asfaltare Uliţa Uzinei (27.000 de lei), Policlinică (5000 de lei), centru comercial Poşta Veche (5000 de lei), construire centru cultural (20.000 de lei).
În total, suma alocată pentru investiţii este de 2,895 milioane de lei.
Poate autorul articolului afla si cand activitatea RAAL va fi scoasa in afara Prundului Bargaului si poluarea va lua sfarsit! Nu cred ca exista interes jurnalistic pentru acest subiect.
Este bine daca avem ceva de spus sa o facem cu date concrete de exemplu care ar fi nivelul de poluare al RAAL determinat, prin masuratori oficiale si impactul de mediu estimat?! Dupa aceea care este programul de reducere a noxelor valabil si stadiul realizarii acestuia? Nu ne putem juca cu cele peste 1000 de locuri de munca pe care le ofera uzina. Unde vor merge oamenii care lucreaza in RAAL, in Spania? Daca s-a realizat ceva in localitate au venit niste bani si nu putini de la RALL din TVA si alte taxe. RAAL nu este o roaba pe care poti s-a o duci unde vrei, acolo s-a investit mult si responsabil in beneficiul oamenilor care acum au un loc de munca langa casa. Chestiile astea nu au culoare politica, cei ce lasa in urma ceva pozitiv merita respectul nostru indiferent de ce culoare politica au.
RAAL ESTE OBOMBA CU EFECT INTIRZIAT pt mediu si mai ales pt.cetatenii vai birgaului in scurt timp va fi o vale de oameni bolnavi si poluoata dintruna sanatoasa doru nustie de ce ii curge nasul habar nu are ce este poluoarea cu metale grele . plumb .zinc .siliciu .megneziu .prin topire cu aluminiu nocsele sint foarte nocive la plante animale apa ETC DORUL CIND RINJESTE PARCA IA POLUOAT MINTEA SI CREERUL CU NOCSE NOCIVE NU POATE GINDI SANATOS
Ar fii mai bine sa înființam mai multe posturi de munca aparte de raal.Uzine,fabrici, de stricat si de critici fara rost sunt peste tot
Va cam roade invidia ! Scrieti cu nume nu doar anonomi!