Actualitate

Ce liceu din Bistrița va avea internat nou pentru elevi și studenții UTCN

Elevii din alte localități, dar și studenții care învață la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Extensia Bistrița, se vor putea caza în noul internat al Liceului Tehnologic ”Grigore Moisil”, reabilitat cu bani europeni.

”În noul an școlar, Liceul Tehnologic Grigore Moisil își așteaptă elevii în cel mai nou și mai modern internat școlar”, a scris școala pe pagina de Facebook, unde a atașat și câteva fotografii.

Conform unei înțelegeri între conducerea Extensiei Bistrița a UTCN și Primăria Bistrița, din această toamnă aici se vor caza atât profesorii din Cluj care vin să țină ore la Bistrița, cât și studenții din alte localități.

Studenții UTCN se cazaseră până acum în căminul Extensiei Bistrița a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj.

”În acest an universitar (2024 -2025), vom asigura cazarea studenților în spațiul pus la dispoziție de Primăria Bistrița. Avem 100 de locuri de cazare. Vor fi doi în cameră, super condiții de cazare. Acolo, temporar, vom caza și profesorii care vin de la Cluj. Prețurile vor fi rezonabile”, a spus prof. univ. dr. ing. Virgil Ispas, directorul Extensiei Bistrița a UTCN.

Lucrările la internat au avansat greu din cauza numeroaselor revizii ale proiectului inițial. Când au fost decopertate trei clădiri, a ieșit la iveală faptul că acestea nu au structură de beton care să reziste. În acel moment, constructorul a anunțat Primăria Bistrița că poate continua lucrările conform proiectului, însă nu își poate asuma rezistența clădirii. În condițiile în care exista riscul ca la finalizare chiar să cadă un etaj – întrucât zidurile sunt construite dintr-o cărămidă foarte veche – administrația nu a vrut să își asume nici ea un astfel de risc, așa încât lucrările au fost stopate. S-a decis să se facă o nouă expertiză și să fie schimbat proiectantul, proceduri care au necesitat timp și alocări de bani.

Proiectul inițial, care datează din 2018, presupunea o investiție de circa 5,6 milioane euro la vremea aceea. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional, iar lucrările ar fi trebuit să dureze 12 luni de la finalizarea licitației și semnarea ordinului de începere.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.