Actualitate

Ce loc ocupă Bistrița în topul celor mai sigure orașe. Clasamentul cartierelor

Portalul imobiliar Storia.ro a realizat un studiu asupra siguranţei vieţii în 42 de oraşe din România plus judeţul Ilfov. Studiul, la care au participat 93.532 români, a fost efectuat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017. Cercetarea privind siguranţa care se bazează pe evaluările acordate de români oraşelor şi cartierelor în care locuiesc a fost realizat în colaborare cu agenţia D&D Research şi face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfăşura pe tot parcursul anului 2017.

Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.

Conform cercetării, Oradea, Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe şi Timişoara sunt oraşele cu cel mai ridicat grad de siguranţă. Capitala României se clasează abia pe poziţia a noua, în timp ce municipiul Bistrița se situează pe locul 21 (1.535 de respondenți, nota 65,86), adică la mijlocul clasamentului.

Siguranța cetățeanului în Bistrița, în funcție de cartier:

La polul opus, oraşele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puţin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călăraşi, Târgovişte, urmate de Vaslui, Piatra Neamţ, Galaţi şi Reşiţa. La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranţă, fiind urmată de Crişana, Bucureşti şi Ilfov. La polul opus, Maramureş şi Moldova au obţinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din ţară.

“În general, s-a observat o legătură strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraş şi siguranţa resimţită de cetăţeni. Astfel, oraşele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Mai mult, oraşele cu grad ridicat al siguranţei au şi un produs intern brut ridicat şi o rată a şomajului scăzută, de sub 4%”, se arată în studiu.

Storia.ro este un site de anunţuri dedicat exclusiv sectorului imobiliar, lansat de Olx.

6 comentarii

  • În Timișoara tot centrul istoric e ocupat de interlopi de etnie țigănească, iar Craiova un oraș unde crima organizată e deja normalitate se află deasupra Bistriței și unde se împușcă pe stradă!?!… Îmi pare rău dar pun la îndoială acest studiu…

  • Sunt sigur că ordinea din listă este pur aleatoare. Se observă la prima vedere, Oradea și Satu mare, două orașe aproape identice – ambele se află la granița cu Ungaria, ambele sunt cam jumi-juma români-maghiari, ambele au cam aceeași populație, totuși se află în poziții opuse în acest „clasament”!

    • Vali te rog din suflet dar te rog mult nu te mai semna cu 74 ca esti cu lantu de cand ai pierdut vaca!
      Ce-mi plac glumele mele Ha ha ha

  • * Primele 8 orașe „sigure” sunt din Ardeal;
    * Primul oraș moldovenesc – Iași, pe locul 19.
    * Între ultimele zece în clasament – 5 orașe din Moldova.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.