SERVICIUL ÎNTREŢINERE STRĂZI:
– lucrări de reabilitare alei, parcări: str. Mihai Eminescu, Valer Branişte;
– lucrări de ridicare la cota asfaltului a gurilor de scurgere şi căminelor: Mihai Eminescu, parcare Mihai Eminescu bl. 2/F;
– repararea zonelor afectate după execuţia unor lucrări la reţelele de apă şi electrice;
– reparaţii străzi cu mixtură asfaltică: G-ral Eremia Grigorescu, Cerbului, G-ral Grigore Bălan, Republicii, Barbu Lăutaru;
– reparaţii străzi cu piatră concasată: Dinu Lipatti, Simfoniei, Armoniei, Constantin Brăiloiu, Gheorghe Dima;
– reparaţii la sensul giratoriu: G-ral Grigore Bălan – C.R. Vivu – Grănicerilor – Calea Moldovei.
SERVICIUL ÎNTREŢINERE IMOBILE ŞI MOBILIER URBAN:
– reparaţii la pasajul subteran Gării – Dimitrie Cantemir;
– marcaje rutiere în zonele: Independenţei, Alexandru Odobescu, Ion Raţiu, Gării;
– reparaţii şi vopsirea gardurilor de împrejmuire a spaţiilor de joacă din zonele Vasile Lupu bl. 19, Mesteacănului bl. 2;
– montare echipamente de fitness în Parcul ”Casa Albă”;
– montare indicatoare rutiere („parcare de reşedinţă cu abonamente”; „ridicare autovehicule parcate neregulamentar”) în zonele: Ecaterina Teodoroiu, Intrarea Zorelelor, Aleea Rotundă, Carpaţi;
– montare trei oglinzi rutiere în zonele: Labirint – Emil Rebreanu; Soarelui – Aleea Trifoiului; Petre Ispirescu – Locotenent Călin;
SERVICIUL SPAŢII VERZI:
– lucrări în Sera nr. 3: plivire + adunare resturi vegetale;
– plantare plante anuale:
a. în sensurile giratorii Libertăţii – Sigmirului – Petru Maior; Independenţei – Şt. O. Iosif; Gării – Decebal, Republicii – Zimbrului;
b. insule de dirijare: Decebal – Ioan Slavici – Andrei Mureşanu – Crinilor;
c. scuar Panait Cerna;
– cosire gazon în zonele: Parc Municipal, Alba Iulia, Independenţei, Gării, Mihai Eminescu, Republicii, George Coşbuc, Dogarilor, terenul de sport al Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, Pădurea Schullerwald;
– tundere gard viu la Grădiniţa „Trenuleţul Veseliei” din str. Rodnei.
SERVICIUL DERATIZARE, DEZINSECŢIE, DEZINFECŢIE:
– lucrări de dezinsecţie interioară la asociaţiile de proprietari: Centru Nou; Petru Rareş nr. 7A, 3; Brăduţ; Independenţei nr. 1, 21; Împăratu Traian nr. 53; Şoimilor nr. 3; C.R. Vivu nr. 60 – 64.
– lucrări de deratizare interioară la asociaţiile de proprietari: Petru Rareş nr. 3; Independenţei nr. 1, 21; Împăratu Traian nr. 53; Şoimilor nr. 3; C.R. Vivu nr. 60 – 64.
– lucrări de dezinsecţie exterioară la spaţiile verzi din jurul blocurilor aferente asociaţiilor menţionate, în Piaţa Decebal, pe străzile Libertăţii, Independenţei, Republicii, Decebal, G-ral Grigore Bălan, C.R. Vivu, Avram Iancu, Andrei Mureşanu.
SERVICIUL EXPLOATARE CENTRALE TERMICE, INSTALAŢII:
– verificări centrale termice în funcţiune;
– revizii – reparaţii cazane de apă caldă şi instalaţiile din camera cazanelor, la: Liceul Tehnologic Forestier, Liceul Sanitar, Şcoala Gimnazială nr. 1, Liceul de Muzică „Tudor Jarda”;
– lucrări de execuţie instalaţie electrică pentru alimentarea a două boilere de 30 l la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”.
Numai puneti pozele cu merele astea va rog. Imi ajunge se merg prin oras si se le vad la fiecare colt.
Nu sunt şofer ci pieton care parcurge regulat zona rutieră din Str. Eminescu. Şi pentru că lucraţi acum în zonă, pentru evitarea unor accidente pe aleea de intrare-ieşire de lângă blocul nr. 3 (Firma “Dorna”), vă sugerez să repuneţi oglinda rutieră în dreapta porţii de intrare a Colegiului “A. Mureşanu” chiar pe panoul lăsat de Regio. Vă mulţumesc anticipat!
Pe cand vor fi cosite si balariile care cresc pe strada Eroilor in lungul liniei ferate si care dau un aspect dezolant zonei. Poate ar fi cazul ca si liniile ferate secundare dezafectate si nefolosite sa fie inlaturate ramanand doar linia principala care duce spre Bistrita Bargaului. Astfel, pe locul eliberat s-ar putea amenaja piste de biciclete. In felul acesat s-ar putea reface si trecerile la nivel dupa modelul celei de pe strada Cuza-Voda si s-ar putea deschide o trecere la nivel si pe strada Romana. In perspectiva ar putea fi avuta in vedere chiar o trecere la nivel intre strada Garii si Tarpiului, prin eliminarea tuturor liniilor secundare de manevra care ies din gara spre Unirea, astfel incat si aici sa ramana doar linia principala care duce spre Bistrita Bargaului. Operatiunile de manevra feroviara ar putea fi mutate in partea de vest a garii prin construirea unui triaj intre pasarela veche si pasarela noua. Tot aici, in zona fostei Intreprinderi de Morarit si Panificatie ar putea fi mutata si activitatea CFR marfa si transcontainer din gara Bistrita care ar putea fi amenajata precum Gara de Nord din Bucuresti in care intra si ies doar trenurile de calatori.
Interesanta sugestia ca activitatile din gara Bistrita sa fie separate, prin relocarea CFR marfa si transcontaier in partea de vest a orasului, pe spatiul cuprins intre cele doua pasarele. In felul acesta s-ar descongestiona serios traficul auto din zona garii permitand ca in partea de est a garii sa fie amenajate treceri la nivel cu calea ferata care sunt cele mai avantajoase atat economic cat si sub aspect urbanistic.
D-le WALTER; d-vs. aveti treaba cu merele asa cum am eu de lucru cu copacii. BRAVO ! nu gresiti , aveti dreptate. Primaria a luat-o ca prostu, comanda mere la nesfarsit si chicizeaza orasul.
Primarul Cretu nu are simtul masurii. Inspirat probabil de basmul „Prâslea cel voinic și merele de aur” a lui Petre Ispirescu, primarul Bistritei vrea cu tot dinadinsul sa devina „Cretu cel tembel si merele de plastic”. Nu stie cand sa se opreasca. Asa a facut si cu copacii. Uneori e nevoie sa tai un copac, dar nicodata nu e cazul sa-i ciopartesti pe toti. De asemenea se poate intampla sa fie nevoie sa muti o statuie, dar asta nu inseamna sa le iei la rand si sa le reasezi fara nici logica. Poate ca si mulajele de struti nu ar parea atat de oribile daca nu le-ai intalni la tot pasul. Acum exagereaza cu ouale vopsite si cu merele de plastic, facand o adevarata tiganie in tot orasul.
Dupa ce a mutat statuile aiurea prin oras, dislocandu-le de la locul lor firesc, si plasandu-le in tot felul de „ascunzatori”, primarul Cretu a impanzit orasul cu tot felul de kitschi-uri precum mulajele oribile de struti, ouale vopsite si merele din plastic. Bustul lui Petru Rares a fost mutat din piata care-i poarta numele iar exact in locul lui a fost ridicat monumentul controversat, in forma de „Sula” tocmai langa Prefectura, vrand parca sa dea o expresie materiala sintagmei „Sula si Prefectura”. Apoi a mutat, bustul lui Cuza dezvelit in 2004 la IJP, care punea in valoare sediul Politiei aducand o nota de vizibilitate asupra cladirii, care seamana cu un bloc de garsoniere din perioada comunista. In plus, acest primar incult a mutat bustul lui Cuza, in Piata Unirii fara sa stie ca piata isi trage numele de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 si nu are nimic cu unirea principatelor. Asadar, Cuza nu are in comun cu Piata Unirii din Bistrita nici cat „Sula cu Prefectura”.
Si ati vazut dnle Balan ca astazi a mai disparut un copac la posta veche? Poate apare un mar in loc.
Da D-le WALTER, dar era uscat in totalitate. Este peste drum de mine. De fapt va spun cu oarecare precizie ca stiu aproape toti copacii de aliniament din B-ta. CADASTRUL VERDE pe care primaria se sreme si nu reuseste sa-l faca este la mine in memorie.
pai nu sa dat lege ca nu mai au voie sa ridice masini? la ce mai pun placute?
” montare indicatoare rutiere („parcare de reşedinţă cu abonamente”; „ridicare autovehicule parcate neregulamentar”) în zonele: Ecaterina Teodoroiu, Intrarea Zorelelor, Aleea Rotundă, Carpaţi”
Incercati sa ridicati gurile de scurgere si la iesirea in strada din parcarea de la blocurile noi de pe Colibitei ,ca ne stricam masinile.