Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a precizat că a invitat la Bistrița un reputat medic, căruia i-a arătat investițiile făcute la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și la Ambulatoriul de specialitate. Este vorba de prof. dr. Radu Căpâlneanu de la Institutul Inimii din Cluj.
”Domnul doctor Căpâlneanu, unul dintre reputații cardiologi ai României, a vizitat SJU și Ambulatoriul și mi-a spus că n-a mai văzut așa ceva, asemenea dotări cum sunt la Bistrița, că la Institutul Inimii din Cluj nu are asemenea aparatură cum are Ambulatoriul. L-am invitat și sper că l-am și convins să vină măcar o dată pe săptămână și să colaboreze cu noi la Ambulatoriu”, a spus Radu Moldovan.
Șeful CJ a menționat că vrea să facă un parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, poate și cu cea din Târgu Mureș, pentru îmbunătățirea serviciilor medicale prin atragerea de medici specialiști: ”Au venit 22 de noi medici până acum, începem să devenim atractiv prin investițiile făcute”.
CJ a aprobat un plan de măsuri în vederea creșterii actului medical la Policlinică prin care medicii încadrați pe spital sunt obligați să desfășoare activitate integrată, cu excepția medicilor șefi/coordonatori care o desfășoară doar cu acordul lor. Medicii încadrați în Ambulatoriu desfășoară la cerere activitate în spital. Sunt 56 de medici încadrați pe spital (din care 18 coordonatori) și 28 pe Ambulatoriu. Se va face rotația lunară a medicilor.
”Prin rotație, medicii să stea opt ore la cabinet la Policlinică. Vom fi Consiliul Județean care a scris istorie în sistemul de sănătate din județ. Sunt condiții de top, nu are nimeni în România ce avem noi la Bistrița și asta o spun specialiștii, evaluatorii”, a declarat preșdintele CJ Emil Radu Moldovan.
Policlinica modernizată cu 8,2 milioane euro bani europeni va fi inaugurată în 2 decembrie.
Felicitari!
Pentru Raducu fiecare zi petrecuta la CJ este reprezinta un moment „iatoric”. Zilele trecute, cand a taiat panglica la statia de epurare din Beclean spune plin de entuziasm ca: ”așa se scrie istoria”. Chiar si alegerea lui Liviu Dragnea in fruntea PSD, fara sa aiba un contracandidat a fost tot o zi istorica.
Numai ca „istoric” nu inseamna neaparat ceva de bine. O zi istorica a fost si ziua de 9 august 1601 cand a fost decapitat Mihai Viteazu. Asadar, istoria are mai multe fatete. Iar lucrurile normale precum dotarea Policlinicii cu aparatura de generatie noua, nu inseamna istorie.