Asociaţia Bistriţa Civică va continua anul acesta concursul cu premii „Cunosc valorile Bistriţei?”, dar nu se va limita la atât. Membrii organizaţiei condusă de Florin Chereji au în plan să se implice în educaţia copiilor de etnie romă din cartierul Viişoara.
„Vrem să mergem în continuare cu acel concurs pe care l-am organizat şi în anii trecuţi, Cunosc valorile Bistriţei?, şi să facem cumva să ne implicăm la after school de la Viişoara. Cred că nu e suficient ce se întâmplă acolo, că-i ţin doar pe copii la şcoală. Mai trebuie făcut ceva cu ei, să le arătăm că există posibilitatea ca ei să iasă din mediul acela în care sunt, să-şi dorească să înveţe şi să vadă că pot, prin educaţie, să facă saltul din mizeria în care trăiesc şi pentru care nu sunt ei de vină”, a spus preşedintele Asociaţiei Bistriţa Civică, Florin Chereji.
La Şcoala Gimnazială nr. 7 Viişoara învaţă şi copiii de etnie romă care locuiesc în blocurile sociale construite de municipalitate dincolo de linia ferată.
Foarte bună inițiativa dl. Chereji. In scolile din România se face prea multă matematică, fizică, chimie, in loc sā îi initieze pe tineri in lucruri mult mai importante:
Ceea ce faceti dumneavoastră are o importanță foarte mare, dar mulți nu isi dau seama de lucrul acesta.
Scolile din România ar trebui să îi invete pe copii:
-cum functionează democrația
-cum să fi sociabil
-cum să fi un cetătean de nădejde
-cum să te implici
-cum să infiintezi o organizatie
-cum să organizezi alegeri
-cum să votezi
-cum să cooperezi/ coabitezi cu ceilalti
-examamene in grup (toti membri grupului trec sau pică)
-importanța sportului de masă
-cum să fi altruist
-să nu fi rasist
-să ai grijă de mediul inconjurător
-să inveți să inoți
-să inveti să cânti la un instrument
-să mergi in excursii
-să mergi la muzeu
Nu se premiază antrenorii care dau campioni nationali, ci cei care merg din scoală in şcoală si atrag un număr mare de copii dornici să practice un sport de masă.
Nu cel mai bun om de pe teren, este desemnat jucătorul meciului. Se premiază jucătorul care prin comportamentul lui pe teren, dăruire, fairplay si prin cuvintele de incurajare la adresa coechipierilor, a dat dovadă că merită acel premiu.
Sistemul de invătamânr din Romania nu îi invata pe copii să fie cetăteni, să fie toleranti, să se ajute intre ei. Îi invată să concureze unul imoitriva celuilalt. Ii invață să fie egoişti.
Bistrița Civică face ce poate, pentru a acoperi „găurile” din educația copiilor.
Mult succes !
Sistemul de invatamant ii mai invata pe unii, dar nu e cazul dumneavoastra, sa isi scrie corect opiniile!!!!
@Maria Marian
Am scris bine. Pe tine te deranjeazā ceea ce am scris si nu dacā am scris corect sau nu.
Dacā din nota 10, scādem 1 punct pentru greseli cu virgula, obtinem 9.
Mai scādem 1 punct, pentru cā lipseste câte un „h” pe ici pe colo si pentru ca am scris „imoitriva” „invātāmânr” etc si obtinem nota 8.
Mai scādem un punct, pentru cā nu m-am exprimat mai sofisticat, mai elevat, cu fraze lungi si intortochiate, ca oamenii care au studiat filologia si obtinem nota 7.
Eu imi dau nota 7.
E bine. Lumea intelege foarte bine, ce am vrut sā spun.
Tu ai vrea ca doar cei care scriu perfect, sā comenteze aici? Câti sunt aceia? Nu mai mult de 5% din populatie.
Acolo……niciodata ! Dar niciodata ,dl Adrian.
Ne puteți lumina și să ne spuneți ce înseamnă pui de Șoroș?