Actualitate Politică

Răspunsul primit de Peteleu şi Dobra de la ANRE cu privire la reţeaua electrică din Viişoara

Liberalul Ioan Peteleu a primit, prin intermediul senatorului Dorin Dobra, un răspuns de la preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ, la memoriul adresat în legătură cu situaţia reţelei de alimentare cu energie electrică în Viişoara, strada Dealul Viilor.

”În urma memoriului depus de către dl. Ioan Peteleu (în calitate de viceprimar) la Cabinetul parlamentar, am înaintat o adresă către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei cu privirea la situaţia reţelei electrice în vederea furnizării energiei electrice în localitatea Viişoara, Str. Dealul Viilor. Ca urmare a demersului realizat împreună cu dl. Ioan Peteleu precum şi a întâlnirii avute cu dl. Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, am primit un răspuns pe care îl aducem la cunostinţa opiniei publice şi în mod special locuitorilor din localitatea Viişoara, afectaţi direct de situaţia semnalată”, a precizat senatorul Dorin Dobra.

1 raspuns anre peteleuPreşedintele ANRE transmite că a solicitat societăţii Electrica Distribuţie Transilvania Nord ”intensificarea eforturilor în vederea urgentării finalizării procesului de preluare a 2 raspuns anre peteleucapacităţilor energetice de distribuţie realizate de Primăria Bistriţa în localitatea Viişoara”.

Ce spunea Ioan Peteleu în martie 2014, când încă era viceprimar al Bistriţei, perioadă în care i-a înmânat senatorului Dorin Dobra memoriul respectiv: ”O problemă de la Viişoara persistă de ani de zile. E vorba de reţeaua de alimentare cu energie electrică pe strada Dealul Viilor. S-au început demersurile pentru acea reţea în 2010, a fost realizată şi am participat la recepţie în 2012. Electrica a mai cerut apoi anumite documente, care i-au fost furnizate, iar din februarie 2013 nu s-a mai întâmplat nimic. Ba pe motiv că Electrica nu are Consiliu de Administraţie, ba că mai trebuie documente, necerute oficial. E vorba de cel puţin 60 de locuinţe. E nepermis ca în secolul XXI să se întâmple aşa ceva. Lucrurile trenează de ani de zile şi nu este normal. În 2012 s-au recepţionat reţeaua şi transformatorul care a fost cumpărat de Primărie, predat către Electrica, s-a semnat un contract de comodat pentru reţeaua electrică, pentru tot. Oamenii plătesc la preţ de societate comercială pentru că există acolo o societate comercială care furnizează de pe contorul ei curent pe reţeaua respectivă. Sper ca această problemă să se rezolve urgent şi să nu se mai găsească tot felul de motive că nu avem consiliu, când avem nu ştim dacă sunt prinşi în buget pentru întreţinerea unei astfel de reţele şi tot felul de motive puerile, care nu sunt la locul lor”.

2 comentarii

  • Indiferent de răspunsul primit realitatea este una incalificabilă. Suntem în secolul următor utilizări energiei electrice, iar în România accesul la acestă sursă a civilizației este condiționată de relația cu un senator.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.