Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a dat publicității veniturile brute realizate de personalul propriu în luna septembrie 2024, obligație pe care o au toate instituțiile publice, conform Legii 153/2017. Cel mai mare venit este de 22.870 de lei, iar cel mai mic de 5113 lei.
Cel mai mare venit îl are inspectorul general Cristian Nicula (PSD) – 22.870 de lei – alcătuit din salariu de bază 14.017 lei, spor de 4220 de lei pentru implementarea Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), gradație de merit – 3504 lei, spor de suprasolicitare de 10% și de complexitate de 15%, în total 1129 de lei.
Inspectorul general-adjunct Deak Zoltan (UDMR) are un venit brut lunar de 17.705 lei alcătuit din salariu de bază 13.315 lei, gradație de merit 3329 lei, spor de suprasolicitare/complexitate 1129 lei.
De altfel, acest spor este încasat de aproape toți angajații ISJ Bistrița-Năsăud, mai puțin de contabilul șef care are în schimb spor CFP de 10%, acordat personalului care exercită activitatea de control financiar preventiv.
Spor pentru implementarea PNRAS mai au încă șase angajați, în timp ce trei inspectori primesc în plus la salariu 950 de lei lunar fiindcă dețin titluri de doctori.
Un număr de 14 angajați primesc și indemnizație de hrană.
Sa traiasca „Romania educata”
Salarii si mai ales sporuri sa fie.
Restul nu mai conteaza doar sunt bugetari nu dau socoteala la nimeni.
Tot felul de SPOR-uri si SUPRA-SPOR-uri, TICHETE de VACANTA si tot felul de prostii.
Pai daca la locul tau de munca ai niste atributii conform fisei postului, atunci de ce atatea SPOR-uri?
Ori iti faci datoria si iti iei salariul, ori inseamna ca NU iti faci DATORIA.
La privat, salariul e salariu… din ala iti platesti toate, inclusiv VACANTELE si alte „inventii bugetare”. Ba mai mult, unii de la privat au TARGET, doar ca sa isi ia SALARIUL, nu „SPOR-uri”
As intelege, ocaazional cate o BONIFICATIE, dar DOAR daca ai avea REZULTATE EXCEPTIONALE, peste ce presupune functia ta.
Nu mi se pare ca invatamantul e la un nivel exceptional, de ii obliga pe inspectori la „SUPRASOLICITARE”, cum e denumirea unui spor mentionat mai sus.
E valabil pentru majoritatea bugetarilor, nu vorbesc doar de cazul particular al inspectorilor.
Sistemul nostru bugetar e unul pe principii comuniste, toate funcțiile de același nivel au același salariu deși unii lucrează mai mult ca alții (în unele situații – unii nu lucrează deloc sau pe la partide). Din această cauză pt a putea stimula anumiți angajați (uneori pe bune, alteori pt a stimula „lipitori de afișe”) au apărut tot felul de sporuri. Invocând „discriminarea” s-au câștigat în instanță aceste sporuri și de către alți bugetari astfel a apărut multitudinea asta de sporuri, combinată de multe ori cu altele sub forma de pomeni electorale.
Trecerea la un sistem bazat pe performanță ar fi soluția prin încadrarea în aceeași masă salarială (sau chiar mai mică) dar salarii diferite pe baza importanței și a volumului activității. Însă acest lucru nu se va întâmpla atât timp cât majoritatea o vor avea psdnl pt că lor le convine acest sistem în care își mențin bună parte din aparatul de partid – dacă vă uitați în ambele partide 80-90% din conducere este alcătuită din bugetari sau salariați/patroni ale unor firme cu contracte aproape în exclusivitate cu statul!!!
Bun. Si ce fac de banii astia. Salariile in invatamant tot cresc, dar calitatea invatamantului este tot slaba-vezirezultatele la bac si statisticile europene. Ca si in sistemul medical de altfel- salariile au tot crescut, dar calitatea actului medical tot slaba este. Iar doctorii, rup ușa de la spital pe la 12 sa plece la cabinetele private.
Cu cât salariile profesorilor și ale inspectorilor școlari, care sunt niște trântori politici,sunt mai mari, cu atât mai mult școala românească va scoate pe bandă rulantă, cu mici excepții, doar mediocrii și o grămadă de imbecili!Asta pentru că nu-și mai dau interesul, au traista plină, așa că de ce?Trăiască orele în privat și evaziunea fiscală…
Nu esti departe, Tepes Voda! In situatia de fata cuvantul „mediocrii” se scrie cu un singur i, „mediocri”. Treci la loc, nota 2.
Acei mediocri sau mediocrii nu sunt formați de profesori. Sunt produsul celor 7 ani de acasă. Profesorii chiar muncesc. Cele 4-6 ore de la școală se continuă acasă până pe la 8 seara cu planuri de lecții, fișe și multe altele. Dar dacă scumpul de el, elevul, refuză sau nu poate ce să-i faci? Că nu-l mai poți pedepsi.
D-na Sabău ar fi de interes să faceți o comparație cu salariile celor care lucrează în mediul privat. Diferențele sunt foarte mari. O astfel de comparație nu va schimba nimic, nici măcar nu îi va face pe bugetari să se rușineze, dar cifrele scrise negru pe alb au, totuși, impact.
Auzi la gherțoiu ăsta..spor de suprasolicitare.Nu vă prinde rușinea mah mugetarilor.Spor de prevenire al abandonului scolar…Și salariul pentru ce il ia umflatu? Că ajunge la ora 10 la inspectorat?Au ăparut și propagandiștii care rag și bat din copite că salariile din invățământ sunt mari.Poi ăstia de la inspectorat nu au absolut nici un rol in procesul de invățământ.O structură costisitoare si inutilă rămasă de pe vremea comuniștilor.
Dragă Tibi, cred că faci parte dintr-o categorie pe care am nuanțat-o mai sus, în nici un caz excepția….Dacă atât ai înțeles din acel text, adică nimic, este problema ta!Poate un comentariu mai fin, poate altceva, înțelegeam…Dacă tot ești, sunt sigur, un profesoraș de duzină,care prostește elevii, mai bine ai învăța și tu ceva și anume că limba română are diacritice, nu-i așa?Nu poți să scrii-in situatia de fata cuvantul-și să nu uzitezi de diacritice, ce ar înțelege lumea sau ce a înțeles?Darămite elevii?!
Ce poti face in tara
asta cu tipi ca Tibi, pai tu in loc sa discuti pe subiect urmaresti un i amarat mai ceva ca in Mizerabili ,nu ai nimic de zis ca un neica nimeni ia 22o[douasutedoazeci de milioane] iar oameni care au lucrat in mina acum 35 de ani [majoritatea au murit] au pensile taiate .
Rușine mare profesorilor care se plâng că au salarii mici și nu au bani să se întrețină !