Actualitate

Ce se întâmplă cu programul after school. ”Lucrurile trebuie să fie foarte clare”

”Mulți părinți ne întreabă ce se întâmplă cu programul ”Școală după școală”. Trebuie să-l reașezăm exact în litera și spiritul Ordinului 5349/2011. L-am aplicat și până acum, dar cu o anumită lejeritate tocmai în dorința de a veni în întâmpinarea părinților care solicită acest program. În anul trecut școlar am fost verificați și trebuie să respectăm chiar toate cerințele și componenta educațională trebuie să ofere fiecărui copil care stă în plus la școală un pachet de activități care cumva să cuprindă fie consolidare, fie învățare remedială, fie accelerarea învățării sau activități recreative. Trebuie îmbinată activitatea efectivă de lecții cu activități recreative și susținerea financiară cu resurse materiale și financiare trebuie foarte bine clarificată”, a afirmat inspectorul școlar general Camelia Tabără.

Ea a precizat că ”acolo unde sunt situații în care părinții plătesc, lucrurile trebuie să fie foarte clare și din perspectiva spațiilor folosite pe Legea adminsitrației, și din perspectiva fiscalizării banilor”. ”Asociațiile de părinți trebuie să se implice și să fie partenere pentru aceste programe, în plus față de anul trecut mai avem și Statutul elevului care ne responsabilizează pe toată durata activităților pe care le desfășoară copiii în spațiile școlare, cu drepturi și obligații ale părinților și ale copiilor. S-a publicat deja în Monitorul Oficial noul regulament de organizare și funcționare. La nivelul municipiului Bistrița, pentru săptămâna viitoare se pregătește un proiect de hotărâre pentru această activitate. Pentru cartierul Subcetate, prin Centrul Comunitar pentru Tineret va fi o activitate specifică, fiind conștienți că acolo nu poate fi vorba de o susținere materială și trebuie să se lucreze în regim de voluntariat. Lucrurile sunt diferite de la o școală la alta. Școala nr. 4 face programul after school în regim de voluntariat, la ”Ștefan cel Mare” se face printr-o asociație nonprofit. Lucrurile pot fi nuanțate în funcție de nevoile pe care le are fiecare școală și soluțiile pe care le găsește”, a comentat Camelia Tabără.

Disperare printre părinţii din Bistriţa ai căror copii frecventau, până anul trecut, programele de after school susţinute de învăţătoare contra cost. După ce s-au organizat şi au aflat că trebuie să plătească şi mai mult fiindcă doamnele au de achitat impozite pentru PFA-urile înfiinţate, au aflat că orele nu pot fi ţinute în incinta şcolilor, aşa încât singura soluţie ar fi să caute spaţii pe care să le închirieze în oraş, a scris aici Timp Online.

3 comentarii

  • Of,ce greu va este sa lasati spatiul scolar in interesul elevilor si al parintilor care doresc sa mai lase cateva ore copiii in scoala.

  • Un model despre cum se poate complica ceva ce este si ar trebui să fie simplu.
    Sau despre cum se ascund în vorbe multe, aparent meşteşugite, incompetenţa, prostia, limba de lemn , mesajul zero.
    Citiţi şi vă cruciţi !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.