Actualitate

Ce se va întâmpla când Spitalul de Urgență Bistrița va avea toate locurile alocate Covid-19 ocupate

La Bistrița, incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 este mai mare de 3/1000 de locuitori în ultimele 14 zile, așadar suntem în scenariul roșu și riscul de infectare este tot mai mare. Managerul Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany, a declarat că, în situația în care unitatea medicală nu va mai putea primi pacienți infectați cu SARS-CoV-2 având toate locurile ocupate, îi va transfera la Năsăud, la spitalul suport.

”Pe zona de Covid-19 am avut 96 de locuri, dar am făcut unele modificări administrative și am mai câștigat încă 7 locuri, deci avem în total 103 locuri la Covid și 12 locuri pentru copii. În total deci sunt 115 locuri pentru zona Covid plus cele 10 din Terapia intensivă. 125 este maximul cât putem noi gestiona în ziua de astăzi. La Spitalul Județean atâtea locuri avem, atâtea putem gestiona fără a afecta circuitele epidemiologice din restul secțiilor. În momentul în care nu vom mai avea locuri disponibile, ca primă măsură pacienții vor fi transferați către Spitalul Năsăud, spital suport Covid, dacă are locuri disponibile. Dacă nu are locuri disponibile, vom anunța în sistemul centralizat să găsească locuri pentru pacienți”, a spus Gabriel Lazany într-o emisiune la AS-TV Bistrița.

Managerul a menționat că secția TBC preia pacienți Covid-19, iar pacienții cu afecțiuni specifice sunt transferați către Spitalul de boli pulmonare din Dej.

”Zona Covid este la etajul al patrulea a zonei din spate a spitalului mare, cu circuite separate, iar cea ATI la etajul 2. Pot să spun că pacienții care ajung la Spitalul Județean de Urgență Bistrița cu Covid-19 sunt în stare din ce în ce mai gravă”, a spus Lazany, care a menționat că este vorba în principal despre cei care au și boli de natură cardiacă.

De asemenea, SJU internează și pacienți care au alte afecțiuni. Spre exemplu, în luna septembrie s-au externat din spital peste 1700 de pacienți.

Cele mai solicitate secții au fost Neurologia și Chirurgia, iar cele mai puțin solicitate cele care pot trata bolnavi și în ambulatoriu, cum ar fi Dermatologia sau ORL.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița are 997 de paturi.

2 comentarii

  • dati gratuitate la testari !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! de 8 luni ce doamne s-a pazit???? se asteapta pana in ultima clipa!!!! cine este de vina??????????????? ce nu ati avut dragi domni guvernanti si autoritati? ce a lipsit ca sa stim la aceasta ora ce ar trebui facut???? noroc ca spitalul judtean este cume este si inca face fata civilizat!!!! dar de 8 luni ?????? chiar asa??? se doarme pe hartii si ne dam artizanii unei guvernari care inca nu a demonstrat nimic??? ca nici macar teste nu poti sa iti faci fara sa scoti bani grei din buzunar. era asa de greu sa dati gratuitate???

  • Bani, doamnă. Asta a lipsit. De 8 luni cheltuim fără să plătim. Aparatele și testele costă bani. Somaje, ajutoare de tot felul, materiale covid în școli instituții, spitale, tratamente pt bolnavi, concedii pt stat acasă cu copiii, etc, sunt plătite de ceva vreme fără încasări suplimentare. Visteria e tot mai goală și sistemul va claca. Când ai resurse limitate, încerci să le optimizezi Vorbiți de testarea în masă dar nu și-au permis-o nici țări care au bani. .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.