Primăria Bistriţa organizează în 18 august procedura pentru atribuirea contractului care are ca obiect serviciile de elaborare a studiilor în cadrul proiectului ”BiOReSC – Bistrița, Oraș Rezilient în fața Schimbărilor Climatice”, valoarea estimată fiind de 389.068,91 lei fără TVA.
Proiectul se derulează prin programul RO-Mediu, cu fonduri europene (grant SEE).
Se vor realiza următoarele studii:
- Strategie și plan de atenuare și adaptare la schimbările climatice
- Studiu privind dezvoltarea unor măsuri de planificare urbană verde-albastră
- Studiu privind identificarea zonelor (inclusiv a arterelor rutiere) cu capacitate scăzută de drenare a apelor pluviale
- Studiu privind amplasarea în subteran a cablurilor electrice și/sau de telecomunicații
- Studiu privind identificarea la nivelul municipalității a zonelor cu risc ridicat la schimbările climatice (insule de căldură, date meteorologice, disponibilitatea resurselor de apă și aglomerarea populației din puncte specifice).
Obiectivul general al proiectului BiOReSC îl reprezintă consolidarea capacității locale de adaptare inteligentă și rapidă la gravitatea provocărilor legate de atenuarea și adaptarea la efectele schimbărilor climatice.
Valoarea totală a proiectului este de 119.834,43 euro/593.156,47 lei din care: 101.859,27 euro (85%) reprezintă finanțare din MF SEE, iar 17.975,16 euro (15%) reprezintă finanțare din Bugetul Național. Cheltuielile aferente proiectului sunt eligibile și nerambursabile integral.
Nu mai trebuie facut nici un studiu privind depistarea insulelor de caldura (ICU) insula de caldura urbana.
De șa nenito OTC primaria are mostenire mineralizarea Pietei Centrale adica se rade 70 copaci se scot rondourile cu flori se scoate iarba si se betoneaza tot.
Alo Primaria cum se numeste un asemenea proiect care inca va face cu ochiul si nu va da pace ?
Fara nici un studiu va spun ca temperatura la nivelul pavimentului si a piciorului creste cu 5-6,7 grade.
Deci ne vom simti grozav pe banci la soare si numai asa va semna Bistrita cu Sibiu si Viena cum glasuia fostul Primar .
Alti bani dati degeaba! „Prietenii” stiu de ce…Beneficiarii ? Nu cred ca o sa ne miram prea tare aflandu-i pe cei care primesc astfel de daruri. Vor fi numai prieteni buni (din gasca mare liberala , dar nu numai)…Oare cu acesti bani nu se puteau face alte lucruri , chiar folositoare , pentru acest oras aflat in cadere libera ?
În primul rând să Nu astupați șanțurile de gardă de pe străzile Calea Clujului, Drumul Cetății și Simion Mândrescu, aceaste protejează zona de Nord a orașului de inundații. Nu este necesars ca zona de Nord să devină și ea așa nasoală ca Mihai Viteazu, Valea Jelnei, Cocoșu și Zăvoaie.
La capitolul aglomerarea populatiei se cere insistent de catre constructori demolarea fostei Biblioteci Judetene de pe Garii si construirea unui bloc turn cu opt etaje paralel cu cel cu 10 etaje din spatele Trezoreriei.
Astfel intersectia Republicii-Garii se colmateaza de masini si populatie insa nu-i bai in viziunea celor mai multi carcotasi care spun ca Bistrita e un sat, comuna mai mare.
Nici Primaria nu se da inapoi si prevad ca se va da autorizatia .
Asa ca studiile sunt doat pentru a scoate ceva banuti de la Europa proasta si infantila.
Stimate Bălan, Și eu sunt de aceeași opinie că clădirea biblioteci este foarte frumoasă și merită păstrată. Așa că vino cu niște soluții i viabile care să rezolve problema traficului și pescarilor în zona centrală asta luând în vedere tot traficul auto se va muta pe Republuci după îngustarea străzilor Gării-Decebal-Andrei Mureșanu-Năsăudului și îngustarea străzilor Șincai-Dornei de pe Linia Verde ? Cineva sugera o rută alternativă la traficul de pe Republici pe traseul Libertăți….Rodnei-Arțarilor-Colibiței…pe lângă calea ferată spre Unirea. Pasajul subteran Tărpiului pe lângă că blochează zona Dalas va aduce și mai mult trafic auto în intersecția Republici – Gării. Aștept cu interes viziunea ta despre problemele traficului auto din oraș ?
Cu stație de asfalt în mijlocul orașului o să avem o schimbare climatica de nota 10.