Actualitate

Ce va face Primăria Bistriţa pentru ca să nu mai avem depozite ilegale de gunoi

Depozitele ilegale de gunoi care apar în fiecare an în zone precum Dealul Budacului, intrarea în Sigmir, pădurea Codrişor vor fi de domeniul trecutului, anunţă viceprimarul Cristian Niculae. Fostul comisar şef al Gărzii de Mediu a făcut demersuri pentru ca anul acesta să fie cumpărate camere video cu care să fie supravegheate aceste zone de risc.

„Am făcut deja demersurile să cuprindem în buget achiziţionarea unor camere video de supraveghere. Avem în oraş zone expuse depozitărilor ilegale de deşeuri, cum ar fi vârful Dealului Budacului, porţiunea cuprinsă între podul Jelnii, pe sub pădurea Codrişor şi ştrandul municipal, ieşirea din Sigmir, în zona de sub pasarelă de la intrarea în oraş. Am discutat cu domnul primar, este de acord să cumpărăm camere video pe care să le montăm în toate aceste zone. În bugetul pe anul 2017 va fi prinsă achiziţionarea acestor camere şi ne vom ocupa şi de prevenirea şi combaterea depozitărilor ilegale de deşeuri în zonele expuse”, a declarat pentru Timp Online viceprimarul Cristian Niculae.

În ce priveşte întreţinerea curăţeniei pe cursurile de apă, o altă problemă cu care a luptat ca fost comisar şef, Niculae a spus că la Bistriţa, ajung, de regulă, mizerii aduse de apă de pe Valea Bârgăului.

„Ce avem pe cursurile de apă nu se datorează bistriţenilor. Foarte multe deşeuri care rămân agăţate la marginea râului vin de pe Valea Bârgăului. Nu vreau să dau vina pe nimeni, dar aceasta este realitatea. Eu zic că 70-80% din gunoaie vin din amonte. Tot timpul va trebui să salubrizăm dacă nu vom face o campanie pe toată zona”, a spus viceprimarul Niculae.

În schimb, anul acesta nu vom mai avea iarbă necosită prin oraş. „Pe mine m-a deranjat foarte mult felul în care arăta oraşul anul trecut în perioada în care eram în campanie. Nu era tunsă iarba în oraş. Aşa că anul acesta, în februarie, când vom avea buget, vom lansa o procedură de licitaţie pentru a externaliza acest serviciu. Nu vrem să mai lăsăm contăm doar pe cei de la Penitenciarul Bistriţa fiindcă anul trecut nu au făcut faţă solicitării. Aşa că vom scoate serviciul la licitaţie, iar într-o lună-două sper să avem un câştigător pentru a putea interveni în aprilie-mai”, a declarat Cristian Niculae.

Viceprimarul Cristian Niculae, aflat la primul său mandat în administraţia publică locală, are în responsabilitate Direcţia de Servicii Publice a municipalităţii, care se ocupă de tot ce ţine de buna gospodărire a domeniului public al oraşului.

6 comentarii

  • Foarte bine gândit . Dnu viceprimar luați în calcul și cartierele mărginașe ale municipiului (zona dragos voda, colibitei și altele) . Și poate găsiți o soluție ca iubitorii de animale de companie sa curețe după ele. Avem copii care nu se pot juca în spațiul verde din jurul blocului din cauza mizeriei lăsate în urma de animale. Mulțumim

  • De ce sa externalizati serviuciul??? Nu sunt destui asistati sociali perfect sanatosi? Cumparati scule pentru ei …asta ar fi o gandire sanatoasa si buna pentru comunitate!

    • Nu este bine, ca asistatii sociali să ia munca unor oameni, care sunt pot fi angajati cu salarii destul de bune.
      Vreți ca asistatii sociali sa practice munca de dumping si să „fure” licurile de muncă din oraş?
      Atenție mare cu asistatii socisli şi nunca in folosul comunitătii, pentru că dispar locuri de muncă !

  • Asta-i Domnule Viceprimar ! Personal am cerut de cateva ori in urma cu 5-6 ani pe vremea cand eram mult mai activ in CL alaturi de cei doi consilieri ai PER cumpararea de la buget a acestor camere, si am cerut montarea lor in zonele chiar indicate de noi si care au fost si ecologizate de geaba. Un singur ex: Pe str. VICTOR BABES vis a vis de Palatul Justitiei este o zona infecta la baza digului raului B-ta. In urma organizarii a trei ecologizari cu asoc. de pescari cu SGA si odata numai colegii mei, in urma descoperirilor de facturi, chitante printre moloaze si gunoaie politia comunitara a si dat primele amenzi. Am crezut atunci ca primarul si consilierii vor lua masurile necesare. Degeaba, de fiecare data la solicitarile mele si a ecologistilor nimeni nu ne-a bagat in seama. Exista aceste stenograme de sedinte si ele pot fi verificate. Noroc ca ati venit D-vs ,si ca fost COMISAR SEF de MEDIU, luati taurul de coarne. In sfarsit, un om tanar si capabil care a inteles ca asa nu se mai poate. Vedeti asta este numai un aspect descris de mine, care a dus la inrautatirea relatiilor intre mine , primar si administratie. De fiecare data am vorit cu peretii si am pierdut vremea in sedintele de CL, . Ignoranta totala fata de aceste aspecte, si cand te gandesti ca am cerut in mod organizat, legal si i-au durut in cot pe toti. Tocmai de acea o spun public, si va sustin in tot ce faceti si veti face pt. un oras mai curat si civilizat. In noul an daca doriti sa colaboram, mai am multe initiative ingropate de fostul CL ele au ramas scrise si doresc mult sa le rediscutam in cadrul unor initiative depuse de PV. Le voi depune in scris la dezaterea publica pe bugetul 2017 .Numai asa inteleg parteneriatul CETATEAN- ADMINISTRATIE, prin fapte concrete nu prin declaratii care nu mai prind la nimeni si nu sunt de luat in seama. Daca veti reusi si veti dori , sa schimati putin atitudinea de aroganta a administratiei fata de unii cetateni care vin cu cerei si solutii corecte si bine documentate, o sa cresteti in ochii nostrii. Eu va spun ca merita sa incercati, si in cazul meu va gasiti un prieten ,dar unul mai circumspect pt. ca nu doresc si ma feresc sa mai fac gresala de a fi luat peste picior cu dispret de multe ori de cei care se declara alesi a tot stiutori votati la masa rotunda doar de un procent de sub 40 %. LA MULTI ANI !

  • Ar fi bine ca si administratia jud BN sa procedeze la fel in privinta descurajarii acestei practici. Tin sa reamintesc celor care nu stiu , ce proiect excelent a lansat colegul meu CRISTIAN TETCU ( presedinte PARTIDUL VERDE).Este o aplicatie pe GPS si care a fost prezentata in cadrul unei sedinte organizata de Prefectura. Gratis cu rugamintea ca institutiile si UAT-urile sa se interconecteze la aceasta aplicatie, si astfel ar fi avut posibilitatea ca din birou de la cafeluta de dimineata sa stie fiecare cum stam cu depozitele aparute din senin. Nimic nu s- a intamplat in afara de felicitarile care tin de protocol. Si cu asta BASTA !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.