Cei peste 120 de instructori auto independenţei şi autorizaţi din Bistriţa-Năsăud au fost îndemnaţi de organizaţia care îi reprezintă să evite străzile principale ale oraşului la orele de vârf şi să nu mai facă parcări laterale pe bulevardele mari ca să nu blocheze banda întâi.
„Sensurile giratorii nu avem cum să le evităm fiindcă Bistriţa e un oraş mic, cu multe maşini. Sperăm să ne înţelegeţi şi dumneavoastră. Noi trebuie să-i instruim pe elevi”, a spus Ioan Bugnar, reprezentantul celor 126 de instructori independenţi autorizaţi din judeţ.
Potrivit acestuia, instructorii auto se străduiesc să îi instruiască pe elevii lor conform regulamentului şi programului de pregătire practică. „Pentru unii cursanţi e nevoie de mai multe ore decât cele 30 prevăzute în programul de şcolarizare practică, dar noi le recomandăm celor mai puţini pregătiţi să facă ore suplimentare. Noi le explicăm elevilor să respecte regulile de circulaţie, mai ales că sunt începători. Avem şi elevi din mediul rural mai puţin pregătiţi din punctul de vedere al capacităţii lor. Ne străduim să fim psihologi buni şi să-i ajutăm să ia examenul”, a spus Ioan Bugnar.
În ce priveşte supraaglomerarea oraşului cu maşini şcoală, el a spus că există restrucţii privind accesul şcolilor de şoferi pe Bulevardul Republicii şi pe strada 1 Decembrie la ore de vârf, respectiv între orele 7.30 şi 9.00 şi 13.30-15.00 când se intră şi se iese de la şcoală.
„Am stabilit acest lucru împreună cu Poliţia Rutieră. Pe cât posibil, noi respectăm, mai puţin şcolile Super OK şi Autovip care sunt amplasate pe aceste străzi. Ştiu că sunt nemulţumiri în rândul şoferilor că aglomerăm traficul la orele de vârf. Le-am transmis tuturor instructorilor să evite aceste trasee pe cât posibil. Sensurile giratorii nu avem cum să le evităm fiindcă Bistriţa e un oraş mic, cu multe maşini. Sperăm să ne înţelegeţi şi dumneavoastră. Noi trebuie să-i instruim pe elevi. Nu facem parcări laterale pe aceste străzi şi i-am rugat şi pe domnii examinatori pe traseele respective să nu facă nici ei parcări laterale să nu blocăm banda unu că se formează coloane de maşini. Vom avea cât de curând o întâlnire cu domnul primar Ovidiu Creţu şi cu Poliţia Locală legat de trasee şi vom stabili din nou rutele”, a spus el.
Întrebat dacă nu cumva se plăteşte prea puţin pentru şcoala de şoferi, iar acesta este motivul pentru acre instructorii se învârt cu elevii prin zona centrală a Bistriţei, în special pe traseele pe care se dă examenul, Bugnar a răspuns: „Şcolarizarea e în jur la o mie de lei. Sunt şcoli care au tarife şi mai mari şi mai mici. Sunt judeţe unde costă mai mult, altele unde e mai puţin. Noi suntem undeva la mijloc”.
În afară de instructorii autorizaţi, mai sunt şi 29 de şcoli de şoferi autorizate de ARR.
se angajeaza la leoni!