La o lectură atentă a studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici revizuiţi ai proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor solide” (documente aprobate într-o veselie de plenul Consiliului Judeţean şi apoi de Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară) putem observa de ce a fost revoie de această revizuire.
În primul rând, se aminteşte de „clarificarea numărului real de depozite neconforme care trebuiesc închise”, o dovadă certă că nici vorbă de două sute de depozite neconforme, câte au vrut să închidă cei de la CJ, ci de taman jumătate.
„Studiul de fezabilitate aprobat prevede închiderea unui număr de 200 de depozite neconforme din mediul rural. (…) La momentul implementării în teren au fost indicate un număr de o sută de depozite neconforme, aşa că studiul de fezabilitate revizuiut propune ajustarea acestui indicator la o sută de depozite”, se arată în adresa SC Argif Proiect SRL din Piteşti, judeţul Argeş, firma care a reavizuit studiul de dezabilitate al proiectului.
Pentru închiderea acestor depozite au fost alocaţi, prin proiect, 28 de milioane de lei şi, până de curând, decontaţi 11,6 milioane de lei. Lucrarea este realizată în proporţie de 46%.
Să nu uităm că proiectul are ca dată limită de implementare luna noiembrie a anului în curs, dar nu este realizat decât în proporţie de 52%.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a făcut, în luna iunie, percheziţii la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, vizaţi fiind preşedintele CJ, Liviu Rusu (PDL), şi vicepreşedintele Luca Iancu (PDL).
DNA ar fi pus sigilii pe birourile celor doi în aceeaşi zi în care a mai făcut percheziţii şi acasă, respectiv la sediul unei firme la care acţionar este Ioan Andreica, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).
Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), este prim-vicepreşedinte al filialei Bistriţa-Năsăud a PDL. Potrivit ultimei declaraţii de avere, acesta deţine terenuri la Sângeorz-Băi şi în satul Ragla, are două case, la Sîngeorz-Băi şi Ragla, un apartament la Bistriţa şi încă unul la Bucureşti, două maşini, un Renault şi o maşină de teren marca Jeep din 2008, ultima fiind cumpărată imediat după ce acesta a fost ales preşedinte al CJ, în 2008. Totodată, Liviu Rusu e acţionar la firma SC Montana Islaz SRL. După ce liderul PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, a fost ales secretar general al PDL, Liviu Rusu a fost desemnat de către acesta să preia o parte din responsabilităţile de lider judeţean.
La rândul său, vicepreşedintele CJ, Luca Iancu (PDL) deţine, potrivit ultimei declaraţii de avere, patru terenuri, unul în municipiul Bistriţa, altul în oraşul Mediaş, respectiv în satele Bistriţa Bârgăului şi Cetate. El are trei apartamente, două la Bistriţa şi unul la Mediaş, o casă la Mediaş, dar şi o casă de vacanţă la Bistriţa Bârgăului. Luca Iancu deţine un autoturism Mercedes din 2001, tablouri de 25.000 de euro şi bijuterii de 6000 de euro. El mai deţine acţiuni în valoare de 300.000 de lei. Soţia sa, Ileana Luca, este arhitect de profesie şi a realizat mai multe lucrări în beneficiul Consiliului Judeţean şi a altor instituţii subordonate.
Adaugă comentariu