Politică

Cei care au avut tangenţe cu Ioan Oltean au de pătimit, spune vicepreşedintele PSD BN

Daniel Suciu a afirmat că secretarul general al PDL are o problemă gravă de moralitate, adăugând că îşi doreşte ca depozitul ecologic de la Tărpiu, un proiect local important, să nu devină o puşculiţă de partid pentru Ioan Oltean, Liviu Rusu sau Luca Iancu.

„Am văzut că Ioan Oltean are intrare separată la DNA, ceilalţi acuzaţi îşi asumă vizitele. El a fost prins cu mâţa în sac şi a trebui să recunoască vizita la DNA. Iată lista promovaţilor în funcţii a lui Ioan Oltean: Ioan Nelu Botiş, Ioan Andreica, Crinuţa Dumitrean, Liviu Rusu, Luca Iancu, Silviu Bian, Mircea Man, toţi cercetaţi. Numele comun e Ioan Oltean. Înţelegem că ocupă o funcţie importantă în stat şi în partid, dar o rog pe doamna Monica Macovei să aplice acel cod de etică şi în cazul lui Ioan Oltean, care are cel puţin o problemă extrem de gravă de moralitate. Toţi cei care au avut tangenţe cu el au de pătimit şi vor mai avea de pătimit. El vămuieşte acest judeţ. Cazul primarului de Cluj e imaginea sistemului mafiot pe care PDL l-a implementat”, a spus Suciu.

El a vorbit şi despre „inaugurarea cu tam-tam a depozitului ecologic de la Tărpiu”. „Am zâmbit văzând că niciun reprezentant al opoziţiei n-a fost invitat, e o bună tradiţie a CJ de a-şi asuma un proiect major. Gaşca de la conducerea PDL şi-a asumat politic o investiţie pe bani europeni, pe bani bistriţeni, omiţând să-l invite pe Gheorghe Marinescu, care a semnat acest proiect. E o glumă proastă termenul de finalizare de zece zile. Cei de la CJ care se împăunează cu acest proiect să ştie că vom fi atenţi cu derularea sa. Aduc aminte de măsurătorile topografice făcute de firma soţului doamnei Simona Botnariu, firma KVB Economics din Cluj care a câştigat asistenţa tehnică, subsidiara firmei mamă de la Cluj care a aparţinut Sulfinei Barbu. După percheziţia DNA de la CJ, care ar fi avut loc şi pe fondul acestui proiect, firma subsidiară de la Cluj a fost vizitată şi ea de DNA. Nu cred că se vor jena să desemneze tot o firmă de casă a PDL când vor alege operatorul. Nu cred că acest proiect trebuie să devină o puşculiţă de partid pentru Ioan Oltean, Liviu Rusu sau Luca Iancu”.

Vicepreşedintele PSD a declarat că primăriile din Coşbuc şi Nimigea riscă să aibă conturile blocate, din cauza unor datorii, la fel şi cea din Salva, în condiţiile în care nu au primit niciun leu de la autorităţi.

Daniel Suciu a menţionat că protocoalele USL la nivel judeţean aproape s-au încheiat, în 57 din 58 de comune (excepţia fiind Şieuţ), protocolul fiind semnat. În 70-75 la sută din cazuri, vor fi liste comune la alegeri, numai în 13 comune urmând să fie candidaturi separate.

Vicepreşedintele filialiei Bistriţa-Năsăud a PNL, Stelian Dolha, a afirmat că „felul în care e alcătuit bugetul pe 2012 scoate la iveală un caracter de tip securist pe care statul îl manifestă”. „Instituţii sau ministere fundamentale sunt vlăguite, iar SPP, SRI, Instituţia Prezidenţială, care devine un fel de monument istoric, primesc mai mulţi bani ca anul trecut”, a comentat el.

Dolha a subliniat că premierul Emil Boc ar trebui să-i dea demisia după ultimele cazuri de corupţie apărute la nivelul PDL: „Ani buni, puterea s-a folosit de tema luptei împotriva corupţiei ca de o carte de vizită, a fost o retorică ieftină. Nu numai că actuala putere e cea mai coruptă, dar şi cea mai incompetentă din ultimii 20 de ani. Pentru ce s-a întâmplat la Cluj cu primarul de vină e premierul Emil Boc, care a girat nişte oameni pe care îi cunoştea şi pe care i–a învestit cu încredere. Ar trebui să ne răspundă de ce administraţia locală clujeană a devenit o reţea de corupţie. Dacă ştia, putem să-l bănuim de complicitate, dacă nu, oricum s-au întâmplat sub ochii lui şi ar trebui să-şi dea demisia. Dacă până acum a pozat ca un premier cinstit, iată că oamenii pe care i-a pus acolo sunt corupţi. Primarul Clujului, marele moşier, a cerut mită până şi de la cei care vindeau pepeni”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.