Actualitate

Cele mai bune ceaiuri care cresc imunitatea

Atunci când suntem răciți, o cană cu ceai poate face minuni și ne îmbunătățește rapid starea, fie că vorbim despre un ceai cu efect expectorant sau de unul antiinflamator. Există infuzii speciale de plante medicinale care grăbesc vindecarea într-o serie de afecțiuni pulmonare și ne redau energia pierdută.

Ceaiuri care alungă răceala și calmează tusea

În cazul în care aveți o afecțiune la plămâni și tușiți, ceaiul de cimbrișor vă poate ajuta să expectorați mai ușor. În plus, este și un ceai calmant. Datorită compoziției sale speciale, în popor poartă denumirea de antibiotic al săracului. Acesta poate fi combinat cu ceai de pătlagină, care ajută plămânii să expectoreze și calmează tusea convulsivă. Un alt ceai care dă randament în cazul bronșitelor sau a tusei reziduale este cel de muguri de pin, un ceai antiinflamator. Specialiștii spun că această combinație de trei plante are efecte benefice atât în cazul tusei care apare în cazul unei gripe, cât și la cele din diverse infecții respiratorii.

Tot în cazul răcelilor puternice este indicat și ceaiul de tei. Acesta are un efect calmant, mai ales dacă aveți dureri sau usturime în gât. Un alt avantaj atunci când beți o cană de ceai de tei, mai ales seara, este că vă va scădea tensiunea arterială, astfel că vă va relaxa corpul și veți avea un somn liniștit. Așadar, această licoare oferă și alte beneficii uluitoare pentru organismul dumneavoastră!

Toate aceste ceaiuri se fac prin infuzie într-un ibric cu apă fierbinte, acoperit cu o farfurie câteva minute. Apoi se strecoară și se bea cu înghițituri mici, pentru ca substanțele să aibă timp să pătrundă în organism și să nu fie eliminate direct prin vezica urinară. Aceste variante de ceai prezentate mai sus sunt unele care au un miros și o aromă plăcută, mai ales dacă adăugați o linguriță de miere de albine pentru a le îndulci puțin.

Există și un ceai care are un parfum mai puțin atrăgător, dar care a fost folosit frecvent pe vremuri și a dat rezultate bune. Vorbim despre ceaiul de ceapă, care poate face minuni în cazul unei răceli puternice. Din păcate, acest  ceai nu are un gust atât de plăcut și puțini sunt cei care reușesc să îl bea. Și acesta se face extrem de ușor: puneți la fiert o ceapă roșie, cu tot cu coajă, în jumătate de litru de apă, iar după ce apa se colorează, consumați ceaiul rezultat. Pe vremuri, acest produs era considerat un elixir și era folosit în special pentru tratarea răcelilor și a durerilor de gât și de cap. Pentru a mai reduce puțin din mirosul destul de pregnant al ceaiului de ceapă, puteți adăuga puțină scorțișoară, care vă va ajuta la eliberarea căilor nazale, sau câteva picături de eucalipt.

Un alt tip de ceai extrem de benefic, dar care are un gust pe care nu mulți îl preferă, este cel de ghimbir. Prin proprietățile lui antiinflamatorii, ghimbirul vă poate ajuta să scăpați mult mai repede de o bronșită. Pentru a mai ameliora din gustul înțepător al ghimbirului, puteți stoarce zeamă de lămâie în ceai și puteți adăuga o linguriță de miere de albine. Încercați să nu puneți zahăr, pentru că acest produs are efect inflamator asupra organismului.

Un aspect important  la aceste ceaiuri este să știți cum să le consumați, mai ales dacă aveți și dureri în gât. Deși mitul popular este că ceaiul se bea foarte firbinte, medicii spun că temperatura acestuia nu trebuie să fie extrem de ridicată, pentru că asta vă poate irita și mai mult gâtul deja bolnav. Ceaiul se bea un pic mai mult decât călduț și nu trebuie să frigă atunci când sorbiți din el.

Totuși, dacă nu vă plac ceaiurile, există și alte variante prin care vă puteți crește imunitatea pentru a scăpa mai repede de o răceală sau de o gripă. Pentru nas înfundat, puteți alege mereu o supă fierbinte în care să puneți cât mai mult piper și, de ce nu, dacă vă place gustul picant, un ardei iute vă va desfunda nasul pe cale naturală.

(Advertorial)