Cultură

Cele mai frumoase personaje de poveste desenate de copii, premiate de Biblioteca Judeţeană

Peste o sută de lucrări au intrat în concursul “Eroii cărţilor citite" organizat de Biblioteca Judeţeană pentru a marca Săptămâna Bibliotecii. Marţi, autorii celor mai frumoase lucrări au fost premiaţi de organizatori cu diplome şi cărţi. Artistul plastic Marcel Lupşe i-a felicitat pe copii şi le-a spus să fie întotdeauna originali.

Potrivit unui comunicat al Bibliotecii Judeţene, în concurs au intrat un număr de 102 lucrări, 55 pentru secţiunea I şi 47 pentru secţiunea II. Acestea au fost evaluate de un juriu format din artiştii plastici: Marcel Lupşe, Mariana Moldovan şi Diana Oancea-Morar. Autorii celor mai frumoase lucrări au fost premiaţi. Ei au primit cărţi şi diplome în cadrul unei mici ceremonii care a avut loc în sala „Liviu Rebreanu” a Bibliotecii Judeţene.

desene 3 desene 4 desene 2 desene 5 desene 6 desene 7 desene 8 desene 9

“Am fost tare încântaţi să regăsim, prin imaginaţia şi penelul acestor copii minunaţi, pe lângă personajele clasice din basmele universale precum: Alice, Cenuşăreasa, Alba ca Zăpada, Peter Pan, Frumoasa  Adormită, Hansel şi Gretel, Mica Sirenă, Muzicanţii din Bremen, etc.  şi pe Nică a lui Creangă în fragmentul Pupăza din tei sau la Cireşe, precum şi Punguţa cu doi bani sau James, din cartea James şi piersica uriaşă”, ne-a transmis Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”

Pictorul Marcel Lupşe, prezent la acestă sărbătoare,  i-a felicitat atât pe elevi cât şi pe învăţătorii lor, iar pe copii i-a sfătuit să caute întotdeauna să fie originali, să nu copieze, să-şi lase imaginaţia şi sufletul să lucreze pentru că doar aşa vor ajunge ca adulţi, oameni buni şi frumoşi.

Lucrările câştigătoare vor fi expuse la sediul central Secţia pentru copii până la finele lunii mai.

Lista premianţilor:

Secţiunea I

Premiul I – Pop Ana-Ioana, cls. IA, CNLR, titlul poveştii: Cenuşăreasa

Premiul II – Conea Izabela, cls. ID, CNAM, Hansel şi Gretel

Premiul III – Suci Lorena, cls. II, Gimn. 1, La cireşe

Menţiuni – Rauca Cătălin, cls. ID, CNAM, Albă ca zăpada; Zsigmond Iris, cls. IG, CNLR, Cenuşăreasa; Chibulcutean Beatrice, cls. II, Gimn. 1, Punguţa cu doi bani; Iliş Cristiana, cls. II, Gimn. 1, Punguţa cu doi bani; Lup Cătălina, cls. ID, CNAM, Cenuşăreasa, Albă ca zăpada; Moldovan Raul, cls. IA, CNLR, Muzicanţii din Bremen; Gal Emanuel, cls. I, Gimn. 1, Scufiţa Roşie

Secţiunea II

Premiul I – Borş Bianca, cls. IV, Gimn. Lucian Blaga, Peter Pan

Premiul II – Rus Bianca Daria, cls. IVA, CNAM, Frumoasa adormită

Premiul III – Săsărman Alexandra, cls. IIIA, CNLR, Mica sirenă

Menţiuni – Bumb Ionela, cls. IVA, CNAM, Albă ca zăpada; Panaite Mihai Sebastian, cls. III, Gimn. 4, Pupăza din tei; Szocs Robert, cls. IIIA, CNLR, James şi piersica; Pap Denisa, cls. IIIA, CNLR, Alice în Țara minunilor; Danciu David, cls. IVA, Gimn. L. Blaga, Sperietorul; Poienar Ştefana, cls. IIIA, CNLR, Scufiţa roşie; Hangan Darius, cls. IIIA, Gimn. 4, Scufiţa roşie.

1 comentariu

  • Toate bune si frumoase. Mai putin coridorul ingust si penibil in care sunt improvizate activitatile cu public. Biblioteca judeteana a fost mutata si inghesuita intr-un spatiu mult prea redus pentru o biblioteca publica, si care in plus a fost pregatit sa gazduiasca un muzeu de arta religioasa. Conducerea judetului a tratat superficial mutarea bibliotecii judetene, schimband destinatia cladirii gata restaurata si pregatita ca muzeu. Asa se explica lipsa unei sali decente care sa permita organizarea de manifestari cu public. Si totusi mai exista o posibilitate de a corecta acest neajuns major, prin mansardarea podului cladirii ceea ce ar permite organizarea unei sali de conferinte spatioase si chiar a unor sali de lectura, de care biblioteca de asemenea duce lipsa. Asemene sali organizate la mansarda exista si la biblioteca judeteana Brasov (sala de conferinte Casa Baiulescu) sau la biblioteca Universitatii de Agronomie din Cluj (sala de lectura).

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.