Actualitate Recomandări

Cele mai performante companii din județ vor fi premiate la Gala ”Topul Firmelor”

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud organizează ediția 2022 a Galei ”Topul Județean al Firmelor”, care are loc anual începând cu anul 1993.

Gala festivă de decernare a premiilor, ajunsă la ediția cu nr. 29, va fi găzduită de Restaurantul JV President din Bistrița joi 27 octombrie, începând cu ora 18.00.


Cu această ocazie, cele mai performante societăți, clasate pe primele trei locuri, în baza metodologiei stabilite la nivel național, în functie de domeniul de activitate, categoria corespunzătoare de mărime și a datelor de bilanț la data de 31.12.2021, vor fi evidențiate și premiate în cadru festiv.

Ierarhizarea firmelor se face în baza unor indicatori unanim acceptați: cifra de afaceri, profitul din exploatare, rata profitului, eficiența utilizării resurselor umane, eficiența utilizării capitalului angajat, aceștia fiind calculați automat în baza datelor de bilanț, pentru anul 2021.

Clasamentul se realizează pe șapte domenii mari de activitate: Industrie, Cercetare – Dezvoltare și High Tech, Agricultură, Silvicultură și Pescuit, Construcții, Servicii, Comerț și Turism. În construcția clasamentului sunt luate în considerare firmele care se încadrează, din punctul de vedere al criteriilor de evaluare, pe locurile 1-3.

”Topul Județean al Firmelor, organizat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, eveniment intrat în tradiția comunității de afaceri, fiind la a 29-a ediție, face o radiografie a situației economice din județulul nostru și este un reper al adaptabilității și inovării firmelor.

Clasamentul Topul Firmelor a fost realizat pe domenii, grupe de activitate şi clase de mărime, în baza metodologiei unitar realizate la nivel național, aprobat în Sistemul Camerelor de Comerț și Industrie  din România, având la bază datele furnizate de agenții economici.

Gala festivă care va avea loc cu această ocazie, în data de 27 octombrie, la restaurant JV President din Bistrița, este dedicată tuturor celor care au avut pe parcursul anului, conform bilanțului depus, o contribuție semnificativă la creșterea economiei locale, prin rezultatele bune pe care le-au obținut.

Topul Firmelor surprinde contrastul mediului antreprenorial între criză, voință și oportunități, asistând așadar la o economie orientată spre digitalizare, reorganizare, adaptare și colaborare.

Clasamentul firmelor situate în top se realizează conform unei metodologii unitare realizate la nivel național în baza unor indicatori de performanță ținând cont de: cifra de afaceri, profitul din exploatare, rata profitului, eficiența utilizării resurselor umane, eficiența utilizării capitalului angajat, aceștia fiind calculați automat în baza datelor de bilanț.

Topul firmelor se realizează pe șapte domenii mari de activitate: Industrie, Cercetare – Dezvoltare și High Tech, Agricultură, Silvicultură și Pescuit, Construcții, Servicii, Comerț și Turism. În realizarea clasamentului, au fost luate în considerare firmele care se încadrează, din punct de vedere al criteriilor de evaluare, pe primele trei locuri, într-un efort susținut de încurajare a  practicilor de afaceri productive.

În județul Bistrița-Năsăud au depus bilanțuri un număr de 10.730 de firme, 3.904 firme fiind acceptate conform criteriilor de încadrare în Topul Firmelor. Dintre acestea, 1.026 firme se clasează pe locurile 1-3, astfel: Microîntreprinderi – 683 firme (locul 1 – 304 firme, locul 2 – 215 firme, locul 3 – 164 firme), Întreprinderi mici – 246 firme (locul 1 – 144 firme, locul 2 – 62 firme, locul 3 – 40 firme), Întreprinderi mijlocii – 86 firme (locul 1- 60 firme, locul 2 – 18 firme, locul 3 – 8 firme), Întreprinderi mari – 9 firme (locul 1 – 8 firme, locul 2 – 1 firma), Întreprinderi foarte mari  – 2 firme (locul 1)”, spune Vasile Bar, președintele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS