Actualitate Comunicate

Cele mai populare 7 tipuri de lapte și beneficiile lor

Dietele fără lactate sunt în creștere și, din fericire, alternativele pentru laptele de origine animală sunt acum mai numeroase ca niciodată. Indiferent dacă ești intolerant la lactoză, ai o alergie la lactate, urmezi o dietă vegană sau pur și simplu dorești să încerci selecția pe bază de plante, trebuie să știi că ai de unde alege.

Citește mai departe pentru a descoperi nutrienții conținuți în diferitele tipuri de lapte și descoperă cum pot aduce beneficii sănătății. Ai mai jos și câteva sugestii pentru cel mai bun mod de utilizare pentru unele dintre alternative.

1. Integral, de origine animală

După cum sugerează și numele, acesta are cel mai mare conținut de grăsime dintre tipurile de lapte de origine animală. Principalele 4 subcategorii sunt:

  • de vacă;
  • de capră;
  • de oaie;
  • de bivoliță.

Există 150 de calorii într-un pahar de 250ml și 8 g de grăsime (12% din doza zilnică recomandată).

2. Cu conținut redus de grăsimi (de origine animală)

Cel cu grăsime redusă este denumit și 1.5%, ceea ce înseamnă că grăsimea dintr-o cutie sau sticlă reprezintă 1.5% din greutatea totală.

Chiar dacă acest tip conține mai puțină grăsime, un pahar de 250ml conține totuși 5 g de grăsime și are aceiași 13 nutrienți esențiali ca orice alt tip, la doar 100 de calorii. Principala diferență dintre cel integral și cel fără grăsime se reflectă și în caloriile din fiecare porție.

3. Lapte degresat (de origine animală)

Acest tip conține 80 de calorii într-un pahar de 250ml. Contrar credinței populare, el este fără grăsimi sau degresat nu pentru că i s-a adăugat apă, ci pentru că este eliminată grăsimea aflată în mod natural în el. Conține cei 13 nutrienți esențiali, care includ 8 g de proteine, în ciuda faptului că există un conținut mai mic de grăsimi din băutura obținută de la animale.

4. Lapte de cocos

Acesta este adesea confundat cu apa de cocos, care se găsește în mod natural în nucile de cocos verzi. Este făcut din pulpă de nucă de cocos presată, care a fost combinată cu apă. Are o consistență bogată, cremoasă, asemănătoare cu cel integral de vacă și o aromă puternică de nucă de cocos.

Este o sursă bună din care să-ți iei aportul de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, fier și seleniu. Este bogat în calorii și grăsimi saturate numite trigliceride cu lanț mediu, despre care cercetările sugerează că ar putea aduce beneficii scăderii în greutate și metabolismului.

Deși poate fi folosit la copt, de ce să nu îți începi ziua cu un castron consistent de terci? Un studiu realizat pe 60 de bărbați a constatat că terciul preparat cu acest lichid a scăzut colesterolul „rău”, în timp ce a crescut colesterolul „bun”.

Desigur, acesta este, de asemenea, folosit și pentru a îngroșa sosurile și pentru a adăuga o aromă minunată amestecului curry.

5. De migdale

Cu aroma sa delicată de migdale și textura ușoară, dar cremoasă, laptele de migdale are mai puține calorii decât cel de vacă degresat. Bineînțeles că este vorba despre lichidul neîndulcit.

Cu toate acestea, el conține mai puține proteine decât cel de origine animală. Totuși, conține vitamina E, care ajută la menținerea sănătății pielii și a ochilor, dar susține și sistemul imunitar. Majoritatea soiurilor sunt, de asemenea, fortificate cu calciu și alți nutrienți, cum ar fi vitamina D.

Gustul său subtil poate fi folosit în rețete dulci și sărate, iar un strop neîndulcit este un plus de savoare la cafea. Este, de asemenea, ideal pentru utilizare la copt, deserturi sau smoothie-uri. Cu el poți face prăjituri gustoase, biscuiți și chiar budincă de orez.

6. De ovăz

Este o alternativă ideală pentru persoanele alergice la lactoză sau nuci. Conține mai puține proteine decât cel de soia, dar mai multe decât alte tipuri vegetale, cum ar fi cel de cocos, caju sau orez.

Ovăzul este recunoscut ca fiind o sursă bună de potasiu. Astfel, ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și contribuie la absorbția fierului. Acest lucru ajută la prevenirea anemiei. De asemenea, conține fibre solubile, beta glucan, care pot ajuta la digestie și la reglarea nivelului colesterolului.

7. De soia

Este fabricat din boabe de soia, multe mărci întărindu-l cu vitamine și minerale, cum ar fi vitamina D și calciu. Unii oameni aleg acest tip pentru că are o textură mai cremoasă decât alte tipuri vegetale și conține Omega 3. Cu alte cuvinte, are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și cardioprotectoare.

De asemenea, susține sănătatea creierului. O cană din acest lichid neîndulcit conține 80 de calorii, 4 g de grăsimi, 3 g de carbohidrați, 2 g de fibre, 1 g de zahăr natural și 7 g de proteine.

Dacă vrei să consumi alte tipuri de lactate, iaurtul este o varianta sanatoasa.

De asemenea, pentru rețetele tale favorite, poti folosi smantana pentru gatit care să ofere o aromă deosebită preparatelor.

Știai că poți comanda lactate online? Acum e mai ușor ca niciodată să primești la tine acasă tot ce ai nevoie pentru o dietă echilibrată.

(Advertorial)

Etichete

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS