Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Celtic Transilvania are loc în perioada 19-21 iulie la Băila Figa și aduce activități de reconstituire istorică, ateliere interactive și demonstrații pentru public în ”Satul celtic”, paradă moto, lansare de carte, concerte rock, show pirotehnic în încheiere.
”Festivalul Celtic Transilvania este un eveniment complex, unic în România, şi chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice a Transilvaniei, cu muzica folk, rock si metal. Acesta este un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici. Dacă iubești muzica folk, rock și metal, reconstituirea istorică, în special din perioada celtică a Transilvaniei (La Tene), îți place să stai la cort în mijlocul naturii, urăști să asculți artiștii preferați în spații inchise sau îngrădite, să stai la cozi imense, urăști să fii departe de scenă și nu poți intra în contact cu artiștii, atunci Festivalul Celtic Transilvania este exact ceea ce cauți!”, anunță organizatorii:
”În fiecare dintre cele 3 seri ale festivalului veți avea parte de concerte ale unor trupe sau artiști valoroși. Doar aici poți fi aproape de scenă sau să interacționezi cu artistul la o bere, într-un cadru natural, amical. De asemenea, în cadrul acestui eveniment ne propunem să aducem în atenția publicului, printr-o atmosferă inedită, aspecte mai puțin cunoscute ale vieții celților și a altor civilizații antice care între sec. VI. I.Hr. – IV D.Hr. au trăit în imediată apropiere a orașului nostru. Ai ocazia să vezi pe viu istoria care ai citit-o în cărți, sau să afli lucruri noi, inedite.
Pentru ediția a VI-a încercăm să ținem cont de sugestiilor voastre din chestionarul de feedback lansat după ediția a V-a, în alcătuirea line-up-ului, cât și în programul de reconstituire istorică. Cei veniți din alte localități pot campa la cort în imediată vecinătate a locației noastre, se pot caza la cabanele din satul de vacanță Băile Figa sau la multitudinea de pensiuni din zona. Deci nu uitați, în perioada 19-20-21 iulie 2019 pregatiți-vă să petreceți 3 zile şi 3 nopți de neuitat, la un festival unic, într-o atmosfera unică!
Pornind la drum cu prima ediție în anul 2014 că o „petrecere” locală, am ajuns pas cu pas să devenim un festival internațional recunoscut că etalon de calitate între festivalurile de gen din Europa.
La fel ca și la precedentele edițîi, festivalul va avea două componente distincte care se complecteaza reciproc, activitățile de reconstituire istorică și concertele de muzică folk și rock.
Publicul participant la eveniment va putea cunoaște prin intermediul conferințelor, workshop-urilor și spectacolelor caracteristici ale modului de viață din perioada epocii La Téne precum folclorul meșteșugurile acestei civilizații. De asemenea, la ediția care urmează se va pune accent pe activitățile reconstituire istorică și pe impactul vizual al acestor activități.
– expoziții îmbrăcăminte celtică;
– demonstrații de lupte 1 la 1, 2 la 2;
– demonstrații de tir cu arcul;
– demonstrația cavaleriei dacice;
– demonstrații de lupta ale celtilor;
– lupte de gladiatori;
– prezentări de arme.
– prezentare viață militară garnizoană română
– organizare și tactică militară română
– lupte între barbari și română
– activități artistice române și barbare (dansuri, muzică)
– atelier de țesut la război;
– atelier de prelucrare a lemnului;
– atelier de confecționare a camășilor din zale de fier;
– atelier de confecționat podoabe;
– atelier de fierărie
Aceste activități vor fi susținute de către trupe de reenactment din țară și străinătate, alcătuite în principal din specialiști, arheologi și istorici, pentru o reconstituire istorică cât mai apropiată de realitate.
Grupările de reconstituire istorică invitate în acest an sunt:
OMNIS BARBARIA (România)
AMICII MUZEULUI (România)
TERRA CELTICA (Polonia)
CASTRVM NOVIS (România)
TERRA DACICĂ AETERNA (România)
PRO ANTICA (Polonia)
HARJIS REBORN (Polonia)
GETO-DACII DIN MOLDOVA (România)
Reconstituirile se vor desfășura pe baza informațiilor și datelor științifice provenite din cercetări.
Pe lângă activitățile demonstrative și interactive, în ediția a VI-a un loc important îl ocupă și activitățile concertistice grupate pe genuri muzicale (folk, celtică și rock), activități cărora li se vor aloca câteva ore în fiecare seară a festivalului. Concertele vor fi susținute de artiști în vogă ai genurilor alese, atât din România cât și din străînătate, invitați pe criterii valorice nu comerciale.
Formațiile alese pentru a va încânta la această ediție a festivalului sunt:
GOD (România) – Pagan/Barbarian Metal – Una dintre formațiile etalon ale metalului românesc împlinesc în acest an 25 de ani de activitate și vor sărbători această aniversare cu un show de excepție în care vom ascultă atât piese noi cât și vechi, unele chiar rare. Un concert unic care nu trebuie ratat de către niciun fan al genului. – https://www.facebook.com/GODtheHorde/
CRUACHAN (Irlanda) – Folk/Celtic Metal – Legende ale genului folk metal și una dintre trupele fondatoare ale genului, prezenți pe scenă metal încă de la începutul anilor ’90, Cruachan nu mai au nevoie de nicio prezentare pentru metaliști. Folk metalul cântat de ei poartă denumirea de celtic metal. Legendele și mitologia celtică prezența în textele cântecelor proprii îi face să se plieze perfect pe specificul evenimentului. Că o surpiza pentru fanii români, Cruachan vor filma material pentru un clip oficial la Festivalul Celtic, pentru piesă “The harp, the lion, the dragon and the sword” – https://www.facebook.com/cruachanclan/
WAYLANDER (Irlanda) – Celtic Folk Metal – Alături de Cruachan, Waylander sun tună dintre trupele de baza ale celtic-metal-ului și una dintre trupele pe care orice fan al genului trebuie să le vadă și a le asculte live. – https://www.facebook.com/clanwaylander/
LUX PERPETUA (Polonia) – Power Metal – https://www.facebook.com/luxperpetuaband/
KILLSORROW (Polonia) – Melodic Groove Metal – https://www.facebook.com/Killsorrow/
DRAKENS ORDEN (Italia) – Melodic Death Metal – https://www.facebook.com/DrakensOrden/
GJELDRUNE (Rusia) – Folk Metal – https://www.facebook.com/GjeldRune/
AETHER (Polonia) – Melodic Death Metal – Trupa descoperită și promovată de către noi este la a treia prezența pe scenă festivalului. Recent a lansat un videoclip filmat în mare parte la ediția de anul trecut a Festivalului Celtic Transilvania . – https://www.facebook.com/aethermelodeath/
DYRNWYN (Italia) – Pagan/Folk Metal – https://www.facebook.com/dyrnwynband/
UNTOLD FAITH (România) – Progresiv metal – Trupa este formată din foștii membri ai legendarei Psycho Symphony – https://www.facebook.com/untoldfaithband/
LAGERSTEIN (Australia) – Pirate metal – https://www.facebook.com/lagerstein/
E-AN-NA (România) – Folk metal – Una dintre cele mai de success și iubite trupe din noul val de metal românesc, trupa pe care noi am promovat-o și susținut-o încă de la apariția ei, Festivalul Celtic Transilvania fiind primul eveniment major la care au participat, așa cum au declarat membrii ei. La ediția din acest an trupa își va lansa noul lor album intitulat “Nesfârșite”. De asemenea videoclipul piesei “Epitaf” de pe precedentul album este filmat în mare parte tot la Festivalul Celtic. – https://www.facebook.com/eanna.românia/
SUR AUSTRU (România) – Transilvania Black Metal – Născută din cenușă pionierilor black metal Negura Bunget – https://www.facebook.com/SurAustru/
SKILTRON (Argentina) – Folk Power metal – https://www.facebook.com/skiltron/
KYLFINGAR (Ungaria) – Viking/Nordic Folk Metal – https://www.facebook.com/KylfingarHungary/
WHY CAT WHY? (România) – Metalcore/Melodeath – https://www.facebook.com/WhycatwhyBand/
ADAMO CADUCO (România) – Ritualistic/Post Black Metal https://www.facebook.com/adamo.caduco/
LUCKY THIRTEEN (România) – Progresiv Rock/Metal – https://www.facebook.com/luckythirteenofficial/
NAMELESS HORIZONS (România) – Nu Metal/Progresive – https://www.facebook.com/namelesshorizonsofficial/
BEAUTY AND THE RAT (România) – Alternative Metal – https://www.facebook.com/beautyandtherat/
Așa cum v-am spus de la început, Festivalul Celtic Transilvania este un eveniment complex, o stare de spirit, o mare familie care se reunește în fiecare an pentru a petrece împreună. Și la fiecare ediție familia Celtic Transilvania se mărește tot mai mult.
Parada moto și prezentările de motociclete nu vor lipsi nici în acest an. Traseul paradei va străbate tot orașul Beclean de la est la vest cu plecare din locația evenimentului și retur. Motociliștii vor face un popas de o jumătate de oraș în parcarea de lângă Primăria Beclean unde își vor etala publicului bijuteriile pe două roți.
Festivalul este un prilej de distracție și de relaxare pentru toată lumea.
Pe lângă muzică, reconstituire istorică și activitățile moto, publicul se poate relaxa la Băile Figa care se află vizavi de locația noastră (https://www.bailefiga.com/), pot admira caii de la Herghelia Beclean, una dintre cele mai mari din țară și care se află la 5 minute de noi, pot vizita situl arheologic Băile Figa, unul dintre cele mai importante situri de explorarea sării unde au fost descoperite diverse artefacte datând de acum 3000 ani.
Și la ediția din acest an, așa cum v-am obișnuit la edițiile anterioare, vom avea o lansare de carte. Călin Acu lansează “Celtic. Reîntâlnirea” al doilea volum a trilogiei “Celtic”, inspirat de magia Festivalului Celtic.
Tot pentru distracție vor fi organizate diverse întreceri, jocuri, și vom amenaja locuri pentru relaxare.
Evenimentul va avea amenajată o zona de târg unde se vor putea cumpăra diverse articole de artizanat, tricouri și alte articole rock, etc.
În cadrul festivalului vom organiza din nou tombola anuală unde vor putea fi câștigate foarte multe premii constând în instrumente muzicale, tricouri, articole meșteșugărești și de artizanat, etc.
Festivalul Celtic Transilvania este locul ideal unde puteți să vă petreceți un weekend de vis! Un important site care sugerează evenimente din România care nu trebuie ratate a plasat evenimentul nostru pe locul trei în topul celor mai frumoase festivaluri. Nu credeți? Aruncați o privire peste fotografiile de la edițiile precedente! https://www.facebook.com/pg/CelticTransilvania/photos/?tab=albums&ref=page_internal
Fiți pe fază cu noutățile. Urmăriți pagină evenimentului! https://www.facebook.com/events/285974782165234/
Și nu uitați. Accesul publicului este GRATUIT la toate activitățile!”
PROGRAMUL FESTIVALULUI CELTIC TRANSILVANIA
19-21 iulie 2019
VINERI 19 iulie
12.00 – Deschiderea “Satului Celtic” pentru public
12.00 – 18.00 – Activități de reconstituire istorică, ateliere interactive și demonstrații pentru public în “Satul celtic”
11.00 – 17.00 – Probe de sunet la scenă
17.00 – 01.00 – Concerte: WHY CAT WHY?, DYRNWYN, KILLSORROW, E-AN-NA, WAYLANDER, SKILTRON.
SÂMBĂTĂ 20 iulie
11.00 – 18.00 – Activități istorice interactive în “Satul celtic”
11.00 – 17.00 – Probe de sunet la scenă
12.00 – 14.00 – Paradă moto – Traseul: Platou Figa – intrare pe DN – deplasare spre Dej – întoarcerea la Restaurantul Regal Coldău – parcare Primăria Beclean, cu staționare 30 minute pentru publicul larg – întoarcere la platoul festivalului din Băile Figa.
14.00 – 15.00 – Lansarte de carte. “Celtic. Reîntâlnirea”, al doilea volum al trilogiei “Celtic” de Călin Acu. Prezentare făcută de către autor și sesiune de autografe.
17.00 – 01.00 – Concerte: LUCKY THIRTEEN, ADAMO CADUCO, DRAKENS ORDEN, KYLFINGAR, AETHER, CRUACHAN, GOD.
DUMINICĂ 21 iulie
11.00 – 18.00 – Activități de reconstituire istorică, ateliere interactive și demonstrațîi pentru public în “Satul celtic”
11.00 – 17.00 – Probe de sunet la scenă
17.00 – 01.00 – Concerte: NAMELESS HORIZONS, BEAUTY AND THE RAT, UNTOLD FAITH, GJELDRUNE, LUX PERPETUA, LAGERSTEIN, SUR AUSTRU.
Zilnic vor avea loc diverse întreceri și activități distractive și recreative, târguri meșteșugărești”.
Adaugă comentariu