Sport

Centru Național Olimpic la Bistrița. Șefii COSR și FRH, la deschidere

La TeraPlast Arena din Bistrița a fost deschis oficial Centrul Național Olimpic de Pregătire pentru Junioare la handbal feminin, în prezența președinților Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, Federației Române de Handbal (FRH), Constantin Din, și Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Centrul Național Olimpic de Pregătire a fost inaugurat cu o serie de 14 handbaliste din Bistrița-Năsăud și județele învecinate.

Componența lotului: Bianca Mureșan, Alexia Oltean, Alexa Ani-Senocico, Alicia Rodrigues, Daniela Giurgiuca, Alexandra Gogiu, Nicolle Rada, Nora Kalman, Alexia Cibi, Alexandra Zegrean, Maya Ungurușan, Izabela Crăciun, Mara Darabont, Sara Lupuianu.

Stafful tehnic este format din: Daniela Rațiu – antrenor principal, Georgeta Diniș-Vârtic – antrenor secund, Daniel Vlasa – antrenor cu portarii, Robert Cârcei – kinetoterapeut.

Principalul finanțator este COSR, FRH are și ea o parte de responsabilități din acest punct de vedere, iar Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, prin clubul Gloria, pune la dispoziție baza materială pentru pregătirea tinerelor sportive.

”Mulțumim pentru încrederea de a deschide la Bistrița un centru național olimpic pentru pregătirea junioarelor. Cred că acest lucru vine să încununeze eforturile pe care comunitatea din Bistrița-Năsăud le-a făcut pentru a oferi sportivilor condiții de pregătire pentru înalta performanță. Vă asigur că în Bistrița-Năsăud este o atmosferă propice sportului, sunt oameni care iubesc sportul. Împreună cu FRH și COSR ne vom îngriji ca pe lângă sport aceste fetițe să facă și școală, pentru că este un lucru foarte important”, a spus președintele CJ Radu Moldovan.

”Văzând condițiile excelente de la Bistrița, lucrurile vor avea un final pe care cu toții ni-l dorim: perfomanță pentru România la cel mai înalt nivel, și când spun asta mă gândesc la Jocurile Olimpice, aici trebuie să fie gândul tuturor. Fiecare zi trebuie să fie un pas înainte pentru împlinirea visului. Împreună vom asigura condițiile necesare pentru a crește o generație de care să fim mândri”, a menționat președintele COSR Mihai Covaliu.

”Anul trecut s-a desfășurat pentru prima dată la Trofeul Carpați la Bistrița și am văzut ce condiții sunt pentru handbal și cât suflet se pune în acest sport. Am zis că ar fi fantastic să putem înființa un centru de pregătire așa cum ne dorim de foarte multă vreme. N-a fost deloc simplu să realizăm acest proiect, a trebuit să convingem gazdele că un centru aici ar ajuta foarte mult handbalul românesc și să convingem COSR că ar fi oportun un centru la Bistrița, însă până la urmă această inițiativă a dat roade. Sunt convins că acest centru va fi unul de top în Europa”, a afirmat președintele FRH Constantin Din.

La eveniment au fost prezenți și secretarul general al COSR, fostul campion la atletism George Boroi, și fosta campioană de tenis de masă Mihaela Șteff, în prezent antrenoare și viitor cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS