Actualitate

Centru nautic de agrement la Colibiţa, investiţie estimată de Consiliul Judeţean la 2,2 mil. euro

CJ Bistriţa-Năsăud a prevăzut în strategia de promovare a turismului în judeţ şi realizarea unui centru nautic de agrement pe lacul Colibiţa, pe o suprafaţă de peste 6.600 de metri pătraţi, valoarea totală a investiţiei, determinată în urma studiului de prefezabilitate, fiind de aproximativ 2,2 milioane euro.

3 plan centru nautic colibita”Lacul de acumulare Colibiţa şi zona adiacentă reprezintă una dintre cele mai frumoase zone montane din România şi din Europa. Prin intermediul strategiei de promovare a 1 centru nautic colibita planturismului în judeţul Bistriţa-Năsăud dorim realizarea unui centru nautic de agrement în acest areal”, se arată într-un material postat pe paginile de Facebook ale Consiliului Judeţean şi preşedintelui CJ Radu Moldovan.

Ce facilităţi sunt cuprinse în proiect? ”În cadrul studiului de prefezabilitate pe care l-am realizat împreună cu primăriile de pe Valea Bârgăului, Cetate şi Dumitriţa este cuprins acest obiectiv, care va oferi turiştilor următoarele oportunităţi: un debarcader pentru bărci cu pânze şi hidrobiciclete, o clădire principală în care va funcţiona un restaurant cu bar, grupuri sanitare publice, vestiare, punct de depozitare şi închiriere echipament sportiv şi un punct de prim ajutor. De asemenea pe lac se va amenaja o terasă cu piscină, zonă de plajă si o zonă belvedere”, precizează CJ.

”Suprafaţa optimă de teren pe care se va amenaja centrul nautic este de minim 6.640 metri pătraţi iar suprafaţa amenajată pe luciul de apă de 352 metri pătraţi. Valoarea totală a investiţiei, determinată în urma studiului de prefezabilitate, este de aproximativ 2,2 milioane euro, iar sursa de finanţare poate fi asigurată din fonduri europene nerambursabile sau prin intermediul unei investiţii private în cadrul unui parteneriat public-privat”, se mai arată proiectul CJ.

Despre alte proiecte cuprinse în strategia de dezvoltare a judeţului puteţi citi aici:

CJ: ”Ce ne dorim, ce am făcut şi ce urmează”

Domeniu schiabil la Colibiţa

Parc tematic de aventuri ”Dracula” la Piatra Fântânele

Dezvoltarea turistică pe Valea Bârgăului (Colibiţa-Tihuţa)

Dezvoltarea turistică pe Valea Someşului

Dezvoltarea turistică pe Valea Sălăuţei

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.