Recomandări Social

Centrul Cultural ”Iustin Sohorca” din Sîngeorz-Băi, inaugurat (FOTO-VIDEO)

Centrul Cultural ”Iustin Sohorca” din Sîngeorz-Băi a fost inaugurat, la deschiderea oficială fiind prezenți președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, primarul orașului, Traian Ogâgău, fostul primar Roland Venig, deputatul PSD Daniel Suciu, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

”Am avut bucuria să particip la un eveniment pe care îl aștept de foarte mult timp: inaugurarea Centrului Cultural “Iustin Sohorca” din Sîngeorz-Băi. Un proiect început efectiv din anul 2015, finanțat de Guvernul României prin Compania Națională de Investiții, de care era mare nevoie în orașul de pe Valea Someșului. Vreau să îl felicit pe fostul primar Roland Venig pentru inițiativa de a realiza acest proiect și pentru începutul proiectului de modernizare a Casei de Cultură din Sîngeorz-Băi. Vreau de asemenea să le urez succes în administrarea acestui edificiu primarului Traian Ogâgău și directorului Centrului Cultural, dl. profesor Florin Hodoroga. Felicitări pentru această realizare și succes în activitățile culturale care pot înnobila și da viață unuia dintre cele mai moderne și frumoase centre culturale din județul nostru!”, a menționat președintele CJ Radu Moldovan.

Cu această ocazie au fost programate un concert de muzică clasică susținut de Daniela Păcurar – soprană, Mircea Neamțu – trombon, Vera Negreanu – pian, Nichita Domide – percuție, Ionică Pop – dirijor și un spectacol de muzică populară cu Ansamblul folcloric ”Păunița” și Ansamblul de fluiere de la Școala Populară de Artă. Totodată, a fost lansată ”Cartea Sîngeorzului”.

 

Foto: Facebook Radu Moldovan

7 comentarii

  • Îi faina poza cu cei gin primul rând tăt un popă și un drac ,ge fapt îs tăt o apă ș-un pământ,doar că unii îi omoară și altii îi îngroapă.Am zîs!

  • No raducule ca acum ai ajuns ca boc. Te-ai tot plans la antena 3 ca boc taie panglici. Pai boc e boc si clujul e cluj iar tu tot pe sate o ti si la manastiri… acum zi si tu care e diferenta dintre tine si boc???

  • Un edificiu benefic pentru sângeorzeni, dar nu numai. Mă gândesc şi la vremea, când oraşul Sângeorz-Băi, va străluci, cel puţin ca înainte de 1989, pe harta turistică a României, între centrele importante de tratament şi recuperară balneară, iar această instituţie culturală, prin activităţile organizate, va putea contribui la atragerea turiştilor pe aceste frumoase meleaguri, care pot oferi mai mult decât cu ceea ce au fost dăruite de către Dumnezeu, adică dotarea naturală la care să se adauge şi cea culturală, atât cea locală cât şi universală. Astfel vom putea să ridicăm această localitate la locul pe care-l merită. Dar am şi o întrebare, cu ce a contribuit la dezvoltarea localităţii, care au fost meritele lui Iustin Sohorca pentru a-i onora memoria prin acordarea cinstei ca o asemenea instituţie culturală să fie cunoscută cu numele lui? Aş dori să cunosc câte ceva despre viaţa şi activitatea sa, am căutat pe Google şi Wikipedia, dar am aflat foarte puţine lucruri, poate mă ajutaţi şi pe mine, dar şi pe cei care sper că vor „inunda”, într.un viitor cât mai apropiat, această staţiune balneo-climaterică, uitată de lume. Sper că vor fi oameni care să facă eforturi în acest sens.

  • Centru cultural….mda, e doar fosta Casă de Cultura, renovata nu zic nu, dar cu scaunele alea ce e? Alea sunt scaune de birou, nu scaune de spectacole. Bănuiesc că sunt provizorii doar. Foarte neinspirata alegerea lor, la fel și a numelui centrului…

  • Pt a ajuge la Sangiorz e nevoie de un drum bun . Poate il vom avea in urmatori 5 ani. Alti fac autostrazi intr-un an ,noi poate un drum judetean in 5 ani.
    Acum ca este casa de cultura nu e rau dar as dori sa sriu pe cand investitii care sa aduca si venituri, nu doar sa cheltuie bani din bugetul local?
    Ma refer la statiunea care e uitata de cei ce ne conduc judetul.si nu numai.
    Zona e foarte frumoasa , cu drumuri bune, cu o statiune macar la nivelul de dinainte de 89 , sunt sanse sa se dezvolte si sa traiasca din turism.

  • Biserica Româna Unită cu Roma greco-catolica a intrat în legalitate în 1989 iar Iustin Sohorca a fost enorias al acestei biserici fiind totodată fiu de preot greco-catolic din localitate!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.