ACTUALIZARE Centrul Misionar pentru Tineret ”Preot profesor Ioan Bunea” Sîngeorz-Băi va fi inaugurat marți 7 iulie, în prezenta oficialităților locale și județene și a IPS Andrei Andreicuț – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.
”După trei ani de muncă și investiții considerabile, lucrările au fost finalizate, astfel că tinerii din zonă, dar și din alte județe, se vor putea bucura de un loc al lor. Aici vor fi organizate tabere, activități diverse, sesiuni de comunicări, conferinţe sau training-uri. Momentul inaugural va avea loc marți 7 iulie, de la ora 17.00 în prezența IPS Andrei, care va oficia o slujbă de binecuvântare. Sunt așteptați să participe la eveniment și ierarhii din Mitropolia Clujului, consilierii eparhiei, preoți și părinții protopopi din Arhiepiscopie, precum și oficialități locale și centrale. De asemenea, de săptămâna viitoare centrul de tineret de la Sîngeorz-Băi va găzdui și prima tabără de tineret, la care vor participa copii și tineri din județele Cluj și Bistrița-Năsăud. Ei, împreună cu tineri voluntari vor susține un mini-recital de muzică ușoară, populară și folk. Tot cu ocazia inaugurării centrului va fi deschisă și biblioteca ”Sfântul Ioan Iacob”, filială a Bibliotecii județene ”George Coșbuc”, care va funcționa în cadrul in acel spatiu. Tot atunci va avea loc și lansarea unui volum memorial dedicat părintelui Ioan Bunea. Centrul de tineret de la Sîngeorz-Băi are o capacitate de 70 locuri de cazare și a fost dotat cu o bibliotecă, sală multifuncțională, sală de mese și cabinet medical. În plus, spațiul de joacă și recreere este unul atractiv, cu acces la terenuri de sport și zone de relaxare. Scopul acestui centru este de a oferi tinerilor și copiilor un climat corespunzător în vederea desfăşurării de activităţi non-formale, care să permită o perpetuare a educaţiei spirituale. Astfel, proiectul presupune un act de dăruire prin care Biserica «îi răsfaţă cu bunătate pe tineri», conturându-le o viaţă mai bună, finalitatea fiind aceea ca, la rândul lor, tinerii să dăruiască mai departe bunătate comunităţii în care se regăsesc”, a precizat coordonatorul proiectului, pr. prof. Tudor Mudure.
În cadrul centrului va funcționa și o filială a Bibliotecii Județene, care va purta numele Biblioteca ”Sf. Ioan Iacob”. Cu ocazia inaugurării centrului și deschiderii bibliotecii, va fi lansată cartea ”Ioan Bunea – Memorial”. Participă managerul BJBN, Ioan Pintea, Mircea Petean, Cătălin Bia.
Ansamblul cuprinde două corpuri unite printr-o pasarelă la al doilea nivel, iar parterul este compartimentat astfel: corpul A- zona de primire, bucătarie cu spaţiile anexe,
depozite, sală de mese, grupuri sanitare şi circulaţii verticale, corpul B – sală multifuncţională cu foaier, birou şi spaţii anexe, biblioteca dotată cu 1500 de cărţi şi aparatură modernă (laptop, videoproiector, multifuncţională, sistem audio, etc). Mansardele sunt constituite exclusiv din locuri de cazare, camerele cu grupuri sanitare proprii, 2-4 persoane/cameră, însumând un total de 70 de locuri de cazare. Specificul acestui centru este de a organiza şi susţine tabere şi activităţi cu şi pentru tineri, însă există disponibilitatea de a organiza şi alte activităţi de către Asociaţii şi ONG-uri.
În data de 26 aprilie 2012, IPS Andrei a pus, la Sîngeorz-Băi, piatra de temelie a Centrului misionar pentru tineret ”Preot profesor Ioan Bunea”. Lucrările propriu-zise au început în noiembrie 2012, construcţia durând mai puţin de trei ani. O parte din bani au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Pentru strângerea de fonduri au fost organizate la Bistrița trei concerte caritabile intitulate ”Dă Doamne la lume bine!” și două dineuri caritabile.
Rușine politicienilor din PSD care au dat bani fără număr îmbuibaților din BOR în speranța ca îi vor convinge popii pe prosti să boteze cu Ponta, ca să scape infractorii din PSD de pușcărie.
Nu se mai satura de averi nesimțiții ăștia?!?!
Orice se face in sprijinul tinerilor este binevenit. Important este ce activitati se vor derula acolo.
Activități de spălare a creierelor copiilor. Și stai liniștit, copii numerg acolo gratuit, ci plătesc taxă către BOR, deși construcțiile alea sunt făcute din bani publici
Cata rautate pot sa arate unii. Oameni fara credinta in Dumnezeu scriu aici comentarii de dragul de a denigra Sfanta noatra Biserica, ce de-a lungul anilor a fost stalpul de sustinere a neamului. Ceea ce s-a facut la Sangeorz Bai este un lucru extraordinar pentru tinerii care in ultimul timp sunt parca intentionat canalizati spre lucruri necurate, spre destrabalare(vezi filmele de la Tv si ”temele” lor, nimic moral in ele). Acest Centru le va deschide o viziune adevarata asupra vietii, vor fi prezenti la Conferinte a caror teme o sa-i formeze ca OAMENI demni si responsabili, oameni credinciosi… Nu zic ca nu mai sunt si unele lucruri ce pot fi imputate Bisericii, dar cand se realizeaza asa ceva, numai cei fara de suflet si fara de Dumnezeu pot comenta asa ceva. Asadar, Bunul Dumnezeu sa-i ierte…
A nu se uita contribuţia ieromonahului Ioachim Bâznog.
Citiţi site-ul
http://revista.renasterea-cluj.ro/descarca/Decembrie-2014.pdf, pagina 12.