”Deşteaptă-te române!”, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, este sărbătorit an de an în 29 iulie. La această dată, în urmă cu 171 de ani, versurile imnului care au la bază poemul ”Un răsunet” al poetului Andrei Mureşanu, au devenit Imnul țării noastre, fiind intonat pentru întâia oară, oficial. Așadar, vă invităm luni 29 iulie, în orașul Imnului Național, la o altfel de sărbătoare organizată cu ocazia acestei zile, conform următorului program”, anunță Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud:
Ora 10.00 – Ceremonie publică, Piața Centrală:
– acordarea onorului militar
– binecuvântare și rugăciune pentru poporul român
– alocuțiunea de deschidere
– alocuțiunea privind simbolistica versurilor
– intonarea vocală și instrumentală a Imnului Național al României
– defilarea gărzii de onoare.
”În orașul Imnului Național, programul evenimentelor din acest an este îmbogățit printr-o interpretare specială a acestuia, de la ora 18.00, pe pietonalul Liviu Rebreanu. Este o surpriză, astfel că vă spunem doar atât: 11 strofe, 11 instrumente, ”Românie-n armonie”.
Evenimentul ”Românie-n armonie”, dedicat Zilei Imnului Național, este realizat de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Ansamblul Profesionist ”Dor Românesc” în colaborare cu Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” și Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”.
Noi bistrițenii, poate că nu suntem mai patrioți doar pentru că poetul Andrei Mureșanu este autorul versurilor, dar cu siguranță suntem mândri de acest lucru și tocmai de aceea trebuie să onorăm acest simbol al neamului nostru şi să-l facem să răsune de cât mai multe ori.
Vă așteptăm în orașul Imnului Național, să-l intonăm cu toții și să sărbătorim împreună 171 de ani de când ”Deșteaptă-te române!”, a devenit unul din simbolurile veşnice ale României, alături de Drapelul Naţional”, este invitația organizatorilor.
iar se dau in stamba politrucii……m-apuca o durere de cap deja……
Iar rețeta de comunicare tip Mihaela Ivan, steaguri, uniforme curate , fanfară, blocaj de circulație , maino poză mai un slogan, un like, dar la bază un eveniment artistic cu costuri destul de consistente, destinat unui public absent?
Au un cost economic astea, nu cred că e o idee bună să consumi resurse bugetare în condițiile în care echipamentele personale sunt desuete, străzile sunt naesfaltate şin neluminate iar siguranța rutieră lasă de dorit fiecare zi aduce un alt mort sau rănit.
Puneți-vă pe treabă construiți linii ferate de mare viteză, transport public performant, alternativă la maşini, autostrăzi etc.
Puteți folosi şi armata in extremis, ca la transfăgărăşan, că s-a ajuns la o situație mai proastă ca- n comunism, devine o structură specializată în parade..
Ok imagine, imagine , spectacol, spectacol grandomanie, megalomanie locală Putere, Simboluri… dar la un moment dat sunt priorități reale să trăieşti economic şi spiritual pe ce au făcut înaintaşii, e o rețetă de-a bunicii.
Capacitățile astea impresionează pe gură cască şi trecători mai puțin generalii unor forțe armate moderne cu resurse tehnologice şi umane superioare datorită puterii societății economice din spate.
Aceiaşi coregrafi care utiizează aceleaşi idei reciclate, doar canalele de comunicare s-au mai modernizat la epoca actuală.
Mentalitatea nope.
Anulați ceremoniile, cumpărați o barieră la o cale ferată.
Mor oamenii în accidente oribile EVITABILE cu soluții simple şi ceva implicare, mai ceva ca într-un conflict armat.
Cineva pe aici v-a oferit linkul.
Neserioşi frecătorii de mentă.
la huiduieli!!!
Poi acuma pot sarbatori pe indelete!!! La un moment dat Bistrita a luat fata Caracalului cu minunile care se intampla aici!!!!
Acum cu crimele… Caracalul depaseste iar Bistrita…. asa ca SARBATORIM!!!!!!!!!!
caracalul are doar un punct in fata bistritei….vine cretu din vacanta si egaleaza!
Sa vina din concediu cu veverite noi in parc.
daca 21…atunci acolo sunt veveritele primarului!