Dezvoltatorul imobiliar le garanta clienţilor că vor avea parte de un cartier rezidenţial într-o zonă liniştită. Mai mult, la un moment dat, o agenţie imobiliară promitea un apartament la tombolă celor care plăteau o taxă ca să viziteze complexul rezidenţial. La vremea respectivă, preţul de vânzare al unui apartament era de 700 de euro pe metru pătrat, ceea ce înseamnă că un apartament cu două camere cu o suprafaţă totală de 70 de metri pătraţi ajungea să coste 50.000 de euro. În final, nu s-a acordat niciun premiu întrucât nici nu s-a construit decât un singur bloc care e la faza de „roşu”.
Aşadar, iată încă o păcăleală în care au crezut mulţi oameni, la fel cum au crezut şi în ceilalţi dezvoltatori imobiliari pe care i-am prezentat până acum, majoritatea vânzători de iluzii şi de fantasmagorii care nu s-au realizat niciodată. Aşadar, atenţie mare în cine aveţi încredere!
Cristiana Sabău
Din pacate „Cetatea Verde” nu este singura situatie de proiecte incepute si abandonate. Nici macar nu este cel mai important dintre acestea. Unul dintre cele mai importante ansambluri rezidentiale, promitea sa fie „Bistrita Noua”. În toamna anului 2010, compania Metropolis cumpăra clădirile falimentarului Mopal plus încă 13 hectare de teren, intenţia fiind să construiască un ansamblu rezidenţial cu tot ce ar putea avea nevoie. După doi ani de aşteptări, Metropolis nu se apucă de construcţie, ci vrea să vândă terenul. Clădirile fostei fabrici de mobilă au fost demolate imediat după ce a fost făcută tranzacţia şi cam la acest stadiu au rămas lucrările. Metropolis anunţa construirea unui ansamblu rezidenţial cu un mall numit Phoenix Shopping Center de 30.000 de mp, o clinică privată, un centru business, un spa şi un centru educaţional.Toate acestea au întârziat să apară, iar la doi ani de la anunţarea investiţiei, compania bistriţeană scoate la vânzare 137.000 de metri pătraţi de teren. Tot prin 2010 se anunta cu surle si trambite un alt absamblu rezidential numit „Bistrita Hills”, un ansamblu rezidential de vile, cu design arhitectural modern. Bistrita Hills se afla la 1.500 m de municipiul Bistrita. Accesul este la 50 metri dupa tranversarea podului Jelnei, la dreapta pe strada Taberei cu pasaj prin livada si padurice.
Ansamblul promitea doua tipuri de vile cu arhitectura unica (la alegere).
Fiecare vila a fost proiectata pentru a maximiza spatiul exterior. Structura unei vile este de 2-3 dormitoare, cu dulapuri de tip dressing si bai incorporate cu vana si dus hidromasaj plus mobilier chiveta. De asemenea, bucataria urma sa fie mobilata, inclusiv plita gatit, hota, cuptor, frigider, masina de spatal, iar sufrageria dispune de aer conditionat.Din dotarea vilei nu lipseea nici parcarea (aceasta avand o poarta automatizata). Sunt doar cateva dintre proiectele iluzorii, la care se mai poate adauga si fantasmagoria numita „Wonderland”.
Macarale, râd în soare, argintii….
ş.a.m.d.
totusi, nu inteleg o chestie…70 de mp sa se vanda cu 50 de mii de euro. in conditiile in care imobilul se dezvolta pe verticala, practic, pe suprafata de teren relativ mica, construim mult. totusi traim in bistrita. problema mare nu e ca cer exagerat de mult pe locuinte, ci ca sunt cumparatori. cu foarte mare eroare de calcul, in devizul de lucrari (cu finisaje incluse) se ia o valoare de 500 euro/mp. daca inmultim cu 70 ne da o suma de 35 mii euro. deci mai raman inca 15 mii de euro sa luam si 400-500 mp, sa avem curte.
daca esti putin chibzuit, daca pui osul la treaba, o casa tip parter de 70 mp, in rosu o ridici cu 15000 euro (cu tot cu manopera – fara TVA ca nimeni nu iti va da factura pe manopera sau materiale de constructii). pe urma, pana la 50 de mii de euro, poti sa o mobilezi cu ce vor muschii tai. si nu mai ai batai de cap cu inundatii, copii vecinilor, etc etc.
da dl. Pop , dar vezi ca romanilor le plac complicatiile si fudulia. asa ca pina sa se destepte …..mai bine platesc , si pe urma pling ca sa-i despagubim noi . pai nu ??l
Astea is promisiuni de locuinta….In loc de VERDEATA..DE UNDE A FUGIT INTRISTAREA si SUSPINAREA….DOAMNE dale minte la ROMANI!!!