Actualitate Recomandări

Cheltuielile sociale în Bistrița-Năsăud au crescut cu peste 50 de milioane lei

Statul a plătit anul trecut peste 300 de milioane de lei în conturile a 90.805 persoane din Bistrița-Năsăud care s-au încadrat în diverse situații pentru a fi beneficiari de asistență socială. Suma este mai mare cu peste 50 de milioane de lei față de 2018.

Statul a plătit beneficii sociale selective, universale și categoriale. Cele selective se bazează pe testarea mijloacelor de trai ale persoanei singure sau familiei (cum ar fi venitul minim garantat, alocația de susținere a familie); cele universale sunt acordate fără testarea mijloacelor de trai ale persoanei singure sau familiei (alocația de stat pentru copii), iar cele categoriale sunt plătite pentru anumite categorii de beneficiari, cu sau fără testarea mijloacelor de trai ale persoanei singure ori familiei, aici fiind inclusă și alocația de plasament.

Cei mai mulți beneficiari sunt copiii care primesc alocații de stat. Deși numărul acestora a scăzut în ultimii trei ani ani cu peste o mie, în 2019, statul a făcut plăți de peste 103 milioane lei cu titlu de alocații întrucât acestea au fost dublate începând cu aprilie 2019.

Pe locul al doilea ca număr de beneficiari regăsim persoanele cu dizabilități – 17.657 de beneficiari care au primit în total circa 98 de milioane de lei.

Venit minim garantat au luat 1954 de persoane, mai puține decât în 2017 și 2018, poate și pentru că s-au înăsprit condițiile de acordare -valoarea totală a banilor plătiți acestora fiind de 5,3 milioane de lei.

În 2019, a crescut numărul părinților care s-au întors mai repede la serviciu din concediul de creștere a copilului la 1404. Ei au primit stimulente de inserție de 10,8 milioane de lei.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS