(FOTO) Televizoare la 70 de lei, încălţăminte la cinci lei, îmbrăcăminte la trei lei şi jucării la 50 de bani. Sunt doar câteva din chilipirurile pe care le găsiţi la cea de-a doua ediţie a Târgului de Purici organizat de Clubul Lions Bistriţa în Teatrul de Vară de pe pietonal. Are şi anul acesta scop caritabil şi e deschis până duminică.
Peste 170 de voluntari s-au implicat în colectarea şi vânzarea articolelor expuse pe mese şi pe umeraşe, efortul lor fiind răsplătit de participanţi cu mulţumiri şi cuvinte de recunoştinţă. E ceea ce le-a dat puterea leilor să stea ore întregi în picioare, să negocieze preţurile aşa mici cum erau şi să le mulţumească celor care au cumpărat şi au făcut donaţii pentru cauzele umanitare susţinute de organizaţie.
Timp Online a stat de vorbă cu câţiva dintre membrii Clubului Lions Bistriţa prezenţi încă de vineri la cort.
Ovidiu Clitan, preşedintele Clubului Lions Bistriţa: „Lumea a dat năvală, a făcut cumpărături, e mulţumită, ne-a felicitat pentru iniţaitivă şi pentru că suntem consecvenţi. Au venit şi mulţi bistriţeni care au făcut donaţii. Au fost mulţi elevi care au adus lucruri la şcoală şi suntem mulţumiţi că oamenii au înţeles că acţiunea face bine comunităţii noastre. Se găsesc la târg obiecte de uz casnic, îmbrăcăminte, încălţăminte, multe jucării, artizanat, articole sportive, mic mobilier, am avut şi birouri. Preţurile sunt modice, accesibile pentru toată lumea. O pereche de pantofi costă trei lei, cinci lei. Banii adunaţi anul acesta în urma Târgului de Purici îi vom folosi să ne continuăm acţiunile de plantare pe acele suprafeţe deficitare în păduri, mai avem acţiunea cu vârstnicii în preajma sărbătorilor de iarnă, Cupa Lions la şah, acţiuni cu nevăzătorii, cu copiii defavorizaţi, avem în grijă Preventoriul Ilişua. Am demarat de curând un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean să facem în Subcetate un club al elevilor pentru ca acei copii care au tendinţa să abandoneze şcoala să nu o mai facă şi de dragul activităţilor pe care le vom organiza, să-l dotăm cu calculatoare, cu jocuri, să înveţe ceva şi să fie util pentru ei”.
Floare Gaftone: „La raionul nostru de decoraţiuni s-au încasat, până la prânz, 1600 de lei. Am fost pe locul întâi. Am vândut tablouri, decoraţiuni de Crăciun, dar şi cojocele, cărţi, CD-uri, seturi de cafea, bijuterii. Am avut tablouri pe care le-am vândut cu sume între 20 şi 100 de lei. Cele mai multe au fost rezervate. Oamenii vor veni cu banii. Ne bucurăm că târgul se bucură de succes. Deocamdată suntem campionii vânzărilor, s-ar putea ca cei de la electrice să ne depăşească, dar, deocamdată, stăm cel mai bine. Mai sunt încă lucruri frumoase şi noi îi aşteptăm pe toţi să vină până duminică la ora 18.00″.
Dr. Doina Petri: „M-am bucurat că foarte multă s-a implicat şi a donat luicruri în stare foarte bună, jucării şi lucruri pentru copii, iar astăzi au venit şi ne-au felicitat pentru iniţiativă. Mulţia u cumpărat lucruri ca să le doneze apoi oamenilor sărmani. A fost o doamnă care a cumpărat pentru 15 familii pentru că i s-au părut preţurile convenabile şi lucrurile de calitate, iar asta mă bucură pentrtu că înseamnă că voluntariatul merge de la om la om. Au venit foarte mulţi oameni şi majoritatea au fost încântaţi de iniţiativa noastră”.
Alexandru Oltean: „Ca de obicei sunt la raionul cu jucării, numai că, de data aceasta am mai multe cu jucării ca anul trecut. Avem jucării cu 25 de bani, cu 50 de bani, până la 10 lei. Nu costă mult. Cei care au venit,a dulţi, copii, şi-au ales tot felul de jocuri, puzzle, am vândut foarte multe. Mai avem păpuşi de toate felurile, avem de toate. Negociem dacă au copii mai puţini bani”.
Olimpiu Cocian: „În prima zi s-au vândut foarte bine obiectele de artă şi jucăriile. Am văzut în timp ce am adunat jucăriile de la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu că au spus copiii ce jucărie vor să cumpere de la târg. Alţii au venit şi şi-au răscumpărat jucăriile. Faţă de anul trecut, mi se pare că oamenii sunt şi mai deschişi şi mai receptivi. Oamenii vin, participă, ne felicită pentru că facem un lucru bun. Unii ne-au ceruit să facem târgul de două ori într-una an, dar nu cred că va fi posibil fiindcă toţi avem job-uri şi nu putem renunţa la ele. Oricum, am lucrat cu toţii o săptămână. Până acum avem 170 de voluntari de toate vârstele, de la profesori, la studenţi, elevi. Mai urmează două zile încărcate şi sperăm să vină cât mai multă lume”.
Adaugă comentariu