Cinci bărbați care au furat fier vechi, unelte electrice și doi ponei, reținuți (FOTO)

Holistic

Cinci bărbați, bănuiți de comiterea mai multor furturi pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Cluj, au fost prinși de polițiști și reținuți pentru 24 de ore. Unul dintre ei era urmărit general.

În 23 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean, împreună cu cei din Năsăud, Dej și Gherla, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud și Cluj au efectuat 9 percheziții domiciliare, toate pe raza județului Cluj, la persoane bănuite de comiterea mai multor furturi.

”Totodată, au fost controlate cinci autovehicule, iar față de unul dintre acestea s-a luat măsura indisponibilizării, existând suspiciuni că ar fi fost folosit la comiterea furturilor. Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate bunuri (unelte electrice, televizoare, bucăți de cupru, role de cablu, leviere, clești, etc.) despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor, precum și bunuri sustrase”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, toți din județul Cluj, au fost conduși la audieri la sediul Poliției Orașului Beclean. Unul dintre aceștia figura ca fiind urmărit general, motiv pentru care a fost prezentat Judecătoriei Gherla, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis în lipsă pe numele lui.

Din investigațiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că în perioada 1 septembrie-16 noiembrie cei în cauză ar fi sustras, din trei centre de colectare a fierului vechi, din localitățile Beclean și Năsăud, unelte electrice, deșeuri din cupru, feroase și neferoase, toate în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

De asemenea, în perioada 14-16 septembrie, ei ar fi sustras doi ponei din curtea unei locuințe din Podirei, pe care i-au abandonat ulterior în zonă, fiind recuperați de stăpâni.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentaţi instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Foto: IPJ Bistrița-Năsăud

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.