Actualitate

Cine cântă în august la Târgul Mare al Bistriței

Ediția 2016 a Zilelor municipiului, care de anul trecut poartă denumirea Târgul Mare al Bistriței, se va desfășura anul acesta pe durata a cinci zile, nu trei ca până acum, mai exact de miercuri 24 până duminică 28 august. Deschiderea oficială va fi în 24 august.

Primarul Ovidiu Crețu a anunțat ce artiști și formații vor susține concerte anul acesta pe scena de pe pietonalul Liviu Rebreanu: Amadeus și Cobzality – miercuri 24 august, Sore și Connect-R – sâmbătă 27 august, Cristina Bălan și Faydee – duminică 28 august.

295.000 de lei este bugetul Târgului Mare al Bistriței 2016, aprobat în Consiliul Local. Pe lângă concertele pop-rock, vor mai fi un concert simfonic extraordinar și spectacole folclorice, ultimele în Viișoara. Nu vor lipsi jocurile de lasere și focurile de artificii.

Cvartetul Amadeus este format din Andreea Runceanu (vocal / vioară), Patricia Cimpoiașu (violoncel), Bianca Gavrilescu (vioară) și Naomi Anelis (clape). Cu un sunet modern și rafinat, evoluând într-un show cu adevărat electric, au cucerit mai întâi publicul din România și foarte repede apoi pe cel internațional. Stilul muzical fresh, virtuozitatea și energia pe care le oferă pe scenă i-au adus trupei o ascensiune rapidă, o serie lungă de concerte și 6 albume de succes în cei 15 ani de experiență sub acest nume. 

Formația Cobzality este compusă din Robert Magheți – tobe / Florin Romașcu – percuție / Bianca Purcărea – voce / Victor Mihăilescu – live programming. Trupa promovează folclorul românesc într-un mod avangardist. Cobzality a cântat alături de Matilda Pascal Cojocărița melodia ”Steaua din vis” la preselecția pentru concursul Eurovision de cum doi ani.

Sore (Sorina Mihalache), cunoscută prin ”Pariu cu viața”, ”O nouă viață” și Lala Band, a scos melodii precum ”Dor să-ți fie dor”, ”Când vremea e rea” sau ”Umbrela mea de soare”.

Connect-R (Ștefan Relu Mihalache) a devenit cunoscut mai ales cu hitul ”Vara nu dorm”, dar și cu „Dă-te-n dragostea mea”.

Cristina Bălan este câștigătoarea ultimei ediții a concursului Vocea României.

Fady Fatrouni, cunoscut după numele de scenă Faydee, este un cântăreț și compozitor de muzică R&B, dance și pop australian de origine libaneză. Piese cunoscute: „Habibi (I Need Your Love)” (Shaggy, Mohombi, Faydee, Costi), „Laugh Till You Cry”, „Catch Me”, „Can’t Let Go”, „Amari”, „Legendary”, „Ya Linda”, „If I Didn’t Love You”, ”Love in Dubai”.

12308375_915237198523525_7718518222943035702_n cobzality sore connecter 1916811_10153390513754091_1030442734089521655_n 13508988_10154447276442176_8622465119940737655_n

5 comentarii

  • Titlul piesei interpretate de Dida Dragan „Greu se mai fac oamenii, oameni” pe versurile si muzica lui Al. Mandy, este cea mai buna caracterizare a primarului Cretu. Dupa atatea schimbari aiuritoare facute in ultimii ani, iata ca de anul trecut, Zilele orasului au suferit din nou o schimbare de data si denumire, devenind ”Târgul Mare al Bistriței”. Anul trecut s-au tinut trei zile pentru ca anul acesta durata sa fie maritala 5 zile. Nimic nou sub soare. Dupa cum se stie, in anul la 1353 orasul Bistrita a primit din partea regelui ungariei Ludovic de Anjou, dreptul de a organiza anual in luna august targul de 15 zile cunoscut in partea locului sub numele de BULGIUL si care s-a tinut aproape fara intrerupere pana prin anii 1970. Tocmai de aceea ar merita sa fie reluata traditia organizarii BULGIULUI ANUAL de 15 zile in a doua parte a lunii august , evident adaptat zilelor noastre. Un astfel de targ ar putea aduce beneficii de ordin economic, cultural, turistic intr-un oras care si asa nu se bucura de prea multe evenimente. Sa nu uitam ca Bulgiul Anual era renumit si prin balurile ce se organizau la Bistrita cu acest prilej. Daca s-ar relua aceasta traditie, organizarea BULGIULUI s-ar putea face in locatia Oborului de la Viisoara, incepand cu 15 august, in care accentul sa fie pus pe functiunea de „Targ” iar impreuna cu camera de comert si cu directia agricola, ar putea sa se initieze si o expozitie de masini si utilaje agricole. Aceste standuri expozitionale ar putea fi organizate inafara perimetrului pietei, bunaoara in incinta poligonului auto din vecinatate. Ar fi un bun prilej si pentru hotelurile din oras sa beneficieze de un grad de ocupare mai consistent. Fara indoiala si Cultura Bistriteana ar putea fi beneficiara a organizarii BULGIULUI ANUAL, prin includerea in programul celor 15 zile a unor manifestari culturale traditionale, dar si a unui targ de carte in Piata Mica din Bistrita. Pana si denumirea alambicata de „Târgul Mare al Bistriței” ar putea reveni la numele de „BULGIUL”, cunoscut odata ca un brand al orasului.

  • Inafara de Amadeus nimic interesant.. aceeasi obositi non stop.. Ceva mai bun nu putem? Doar artisti cu 2-3 piese sau de care n-a auzit nimeni? Asta e Bistrita.. Primar pensionar, serbari de pensionari..

  • Julio Iglesias, Thomas Anders etc …. nimic , numai astia de care ne-am plictisit? Cretule ce-ti mai place sa fi primar la distractii!!!

  • Demnitate și mândria de a aparține unei comunități se cultivă prin promovarea valorilor locale, astfel de evenimente oferă această posibilitate, dar este ratată și de această dată.

    • Aveti dreptate in mare parte dar va rog exemplificati si argumentati unde e ratarea ca altfel pareti cetateanul vesnic nemultumit , daca e alba de ce nu e neagra si invers.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.