Sport

Cine este adversara Gloriei în sferturile EHF European League

Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, câștigătoarea Grupei C din EHF European League la handbal feminin, singura echipă neînvinsă în această ediție a competiției, va juca în sferturile de finală cu ocupanta locului 2 în Grupa D, Motherson Mosonmagyarovar din Ungaria.

În ultimul meci din Grupa D, care a și închis această fază a competiției, Motherson Mosonmagyarovar a câștigat pe terenul formației CSM Târgu Jiu (22-20) și și-a acontat locul 2, calificându-se în premieră în sferturi.

Meciul decisiv, la TeraPlast Arena

Prima manșă va avea loc la Mosonmagyarovar în 16 martie, iar returul la Bistrița în 23 martie.

A treia forță din Ungaria

Echipa Motherson Mosonmagyarovar KC (prescurtat MKC), locul 3 în Ungaria după Ferencvaros Budapesta și Gyor ETO KC, a fost înființată în 2014 și a ajuns de trei ori în grupele EHF sub comanda actualului antrenor, Janos Gyurka, o legendă a handbalului maghiar, medaliat cu argint ca jucător la CM 1986.

Motherson joacă meciurile de acasă în UFM Arena, sală cu o capacitate de 1.100 de locuri.

Clubul este sponsorizat de compania Motherson, care produce sisteme pentru oglinzi și tehnologii pentru camere inteligente destinate industriei auto.

”Oraș al dentiștilor”

Drumul Gloriei spre Final Four trece prin Mosonmagyarovar, un oraș de 32.000 de locuitori situat la granița cu Austria și Slovacia, la mai puțin de 40 km de Gyor, și recunoscut pentru… turismul dentar. Mii de oameni din toată Europa merg la Mosonmagyarovar pentru servicii stomatologice de calitate la prețuri extrem de atractive. Întreaga industrie din oraș se învârte în jurul clinicilor stomatologice, aproximativ 150, unde oferă consultații peste 350 de medici.

Tabloul sferturilor

Programul sferturilor de finală ale EHF European League: Thuringer HC (Germania) – Storhamar Handball Elite (Norvegia), Podravka Vegeta Koprivnica (Croația) – Dunărea Brăila (România), Motherson Mosonmagyarovar KC (Ungaria) – Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (România), Neptunes Nantes (Franța) – Sola HK (Norvegia).

Final Four-ul, în Austria

Câștigătoarele se vor califica în Final Four (semifinale și finale), turneul urmând să aibă loc pe 11 și 12 mai la Graz (Austria), în complexul Raiffeisen Sportpark.  

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS