Cei interesaţi să închirieze o insulă pentru zece ani pot cere documentaţia de la ABA Someş -Tisa şi să depună oferte până în 25 noiembrie când va fi desemnat câştigătorul licitaţiei. Informaţiile privind condiţiile de participare, cuantumul şi forma garanţiei, descrierea succintă a ofertei sunt confidenţiale şi nu vor fi comunicate decât celor care cumpără caietul de sarcini.
Localitatea Colibiţa din Bistriţa-Năsăud se află pe lista de aşteptare a Ministerului Turismului pentru a fi declarată zonă turistică de interes naţional ca urmare a demersurilor făcute în acest sens de autorităţi şi de parlamentari.
În aşteptarea statutului respectiv, autorităţile nu stau cu mâinile în sân, alocând deja resurse importante pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 173 A care leagă Colibiţa de satul Bistriţa Bârgăului.
Situată la circa 38 de kilometri de Bistriţa, în zona Munţilor Bârgăului, Colibiţa e o zonă de agrement amenajată în jurul lacului de acumulare cu acelaşi nume. Lacul de acumulare se întinde pe o suprafaţă de 15 km, fiind înconjurat de Munţii Bârgăului, cu măguri vulcanice şi un fond cinegetic extrem de bogat, dar şi de Munţii Călimani, caracterizaţi prin masivitate şi fenomene vulcano-carstice curioase. Lacul este la o altitudine de 820 de metri, într-un climat foarte plăcut, lipsit de curenţi puternici, cu ploi rare în timpul verii şi cu aer puternic ozonat, fiind un loc ideal de odihnă.
Zona Colibiţa oferă vaste posibilităţi de destindere pentru iubitorii muntelui, în orice anotimp cum ar fi excursii, drumeţii la Tăul Zânelor, izvorul de apă minerală Borcut, trasee montane marcate până în Vârful Bistriciorul, la Castel Dracula lângă Pasul Tihuţa. Totodată, în zonă se mai poate practica ciclism montan, caiac, alpinism, pescuit (păstrăv, clean, caras – în lacul Colibiţa), plimbări cu sania în timpul iernii.
Foto: hotnews.ro
Adaugă comentariu