Actualitate

Cine spune că oraşul Bistriţa arată foarte bine şi transmite mulţumiri administraţiei

„Oraşul Bistriţa arată foarte bine”, a spus primarul Ovidiu Creţu în ultima şedinţă a Consiliului Local, transmiţând aleşilor opinia unei organizaţii care are strânse legături cu oraşul nostru. Este vorba de Asociaţia Saşilor Bistriţeni din Germania şi Austria HOG Bistritz-Nosen la întrunirea căreia a participat şi primarul Bistriţei în urmă cu o lună.

„În perioada 3-5 noiembrie a.c., am fost într-o delegaţie neoficială la întâlnirea de lucru a Asociaţiei Saşilor Bistriţeni. M-au rugat să vă transmit şi dumneavoastră, consilierilor, mulţumirile lor pentru ceea ce s-a realizat în oraş, pentru grija faţă de monumente, exprimându-şi părerea că oraşul arată foarte bine”, a spus primarul Ovidiu Creţu.

Între timp însă, relaţiile administraţiei locale cu preotul paroh al Bisericii Evanghelice Confesiunea Augustană, Johann Dieter Krauss, s-au răcit mult. Părintele participă, mai nou, la protestele împotriva partidului de guvernământ, iar vineri a transmis o scrisoare deschisă prin care îşi manifestă nemulţumirea că nu a fost invitat să slujească, alături de ceilalţi preoţi, de alte confesiuni, cu ocazia Zilei Naţionale a României la ceremonia organizată la statuia poetului Andrei Mureşanu.

„Bistriţa e un oraş prosper, înfloritor, s-au făcut foarte multe. Venind din când în când, sigur că vezi realizările, iar eu sunt mândru de ce s-a făcut în Bistriţa”, a declarat dr. Hans Georg Franchy, preşedintele Asociaţiei Saşilor Bistriţeni din Germania şi Austria HOG Bistritz-Nosen şi totodată cetăţean de onoare al oraşului nostru, într-un interviu acordat Timp Online în urmă cu un an.

Dr. Hans Franchy a ajuns în 1979 Germania de Vest şi în final la Drabenderhöhe. „Numai începând din 2004, am din nou o legătură mai puternică la locul copilăriei mele”, a declarat domnia sa pentru www.rundschau-online.de, o publicaţie germană. Cu patru ani înainte de incendiul de la Biserica Evanghelică, la cererea comunităţii săseşti din Bistriţa, dr. Franchy a început să adune fonduri pentru salvarea ei. S-au investit peste 70.000 € în acoperişul bisericii. Patru ani mai târziu, după ce focul a cuprins turnul, dr. Franchy s-a dedicat în întregime strângerii de donaţii. El a colectat bani în mod special pentru turn şi pentru noile clopote. Peste 600 de donaţii în valoare de 300.000 de euro au fost strânse în acest mod. Efortul lui dr. Hans Georg Franchy nu a trecut neobservat. Primăria Bistriţa, la propunerea primarului Ovidiu Creţu, i-a conferit tittlul de „Cetăţean de onoare al oraşului”.

3 comentarii

  • Orasul arata groaznic primarule care esti. Strazile sunt asa ca si administratia lui. Toate strazile sunt cu denivelari si cu capace de canal care sunt ori mai sus ori ma jos. Ai pus primare piatra langa primarie in loc de pavaj si care este pusa in batjocura. Execrabil oras

  • Pare ceva putred cu destinatia banilor colectati din donatii pentru biserică.
    Pentru o aparentă credibilitate in chestiune erau implicați mai multi oficiali, inclusiv unul de pe la poliție, și asociații cu denumiri pompoase sub umbrela cărora si-au făcut interesul te miri ce sugative.

  • Se tot lauda „primarele nostru ” cat de bine arata Bistrita astazi.Probabil ca asa este daca stai in turnul Bisericii Evanghelice.Daca ai coborat de acolo se schimba viziunea asupra lucrarilor bine facute in orasul nostru.Nu cred ca edilul nostru sau marele administrator al orasului se plimba pe jos prin oras.
    Daca ar umbla pe jos prin oras,mai ales daca ar face un experiment umbland incaltat in pantofi de dama,ar vedea lucrarile execrabile facute pe str.Titulescu,pe str.Sincai,P-ta .Mica,unde pietrele incep sa sara din nou din pavaj,Parcul Municipal in care esti nevoit sa mergi incolonat pe aleile pietonale caci au fost injumatatite in latime in loc sa fie facuta pista pentru biciclete printre copacii din parc, se adauga la frumoasele realizari.Dar stim cu totii ca atunci ar fi crescut costurile, iar comisionul ar fi fost mai mic.
    Centrul istoric este pustiu,cladirile renovate,putine la numar ce-i drept,renovate ca pe la noi……s.a.m.d.Un exemplu pentru noi ar fi centrul orasului Oradea ca si calitate a renovarii.De parcarile din centrul orasului nu cred ca are rost sa mai vorbim, nu mai gasesti loc de parcare dupa ce parcheaza personalul de la Primaria Bistrita in timp ce parcarea de pe str.Lupeni este aproape goala.
    Voliera pentru veverite,partia de schi si multe altele se pot adauga la maretele realizari ale primarului si consilierilor de la primarie……FELICITARI pentru toate aceste (ne)realizari !!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.