Consilierul local PER Alexandru Toniuc a spus că alimentele distribuite de cinci ori pe an de Primăria Bistriţa persoanelor nevoiaşe nu pot fi considerate de „urgenţă”.”Urgenţă e atunci când avem de-a face cu un incendiu, de exemplu, un eveniment neprevăzut. Aceste alimente se dau de Paşti, de Crăciun, cu ocazia altor sărbători religioase. În opinia mea, nu este respectată legea în baza cărora sunt acordate. Poate că ar fi mai bine să-i scutim pe aceşti oameni de anumite taxe ca să-şi poată cumpăra de mâncare”, a spus Alexandru Toniuc.
În replică, primarul Ovidiu Creţu a spus: „Şi foamea este o urgenţă. Noi am venit cu acest proiect de hotărâre ca să modificăm proiectul vechi, să fie scoase alimentele care au fost fixate iniţial prin hotărâre, să lăsăm suma de 38 de lei la dispoziţia Direcţiei de Servicii Sociale să cumpere ce poate cu ea. Vă invit să îi vedeţi pe beneficiari atunci când le distribuim. Se aşază la cozi încă de la 5-6 dimineaţa, deşi distribuţia începe la 8. Nu vi se pare o situaţie de urgenţă?”, a spus Ovidiu Creţu.
Consilierul PNL Ioan Peteleu a intervenit şi a cerut ca oamenii să nu mai fie umiliţi la cozi, sugerând că ar fi mai potrivit ca Primăria Bistriţa să ducă alimentele la casele beneficiarilor. „Nici locaţia din care sunt distribuite nu e potrivită. Cantina socială e la stradă, lângă DN 17, unii trec direct drumul, nu se asigură. Ar trebui duse acasă”, a spus Ioan Peteleu.
Consilierul PNL Gheorghe Tuţă a anunţat că grupul pe care-l reprezintă nu are nimic împotriva distribuirii alimentelor pentru săraci, o „formă de solidaritate socială”.
Cum şi ecologiştii au revenit la gânduri mai bune, cu 18 voturi „pentru”, proiectul a fost aprobat aşa încît Direcţia de Servicii Sociale va avea la dispoziţie 38 de lei pentru fiecare beneficiar şi va cumpăra acele alimente potrivite perioadei în care sunt distribuite.
Reamintim că, de fiecare dată, beneficiarii pachetelor, primesc şi felicitări semnate de primar.
În baza unei hotărâri a Consiliului Local Bistriţa, în preajma sărbătorilor religioase mari, persoanele cu venituri mici primesc cinci kilograme de alimente. Ele conţineau până acum un litru de ulei şi câte un kilogram de făină, zahăr, orez, respeciv trei conserve de carne de vită.
Daca ati putea vedea cine ia aceste alimente …….!