Directorul Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, Constantin Rus, și primarul Ovidiu Crețu, au vorbit despre condițiile în care elevii și cetățenii vor putea folosi terenul și sălile de sport din cadrul campusului școlar.
”La terenul de sport lucrările de gazonare durează cam două săptămâni, nu s-a putut lucra fiindcă la un moment dat erau trei șantiere aici și nu mai era loc și de al patrulea. Pentru a nu se distruge pista de tartan, se face o pasarelă pentru a se intra cu lucrările la terenul de iarbă, care se face din banii municipalității, nu pe fonduri europene. Este proprietatea Primăriei această bază, lucru care implică și comunitatea, dar în același timp este în administrarea CNLR pe un teren privat al Bisericii Evanghelice. Vom stabili împreună cu Consiliul Local cum se va putea utiliza baza sportivă pentru cetățeni. Discret cred eu și cu mare atenție, pentru a fi păstrată cum se cuvine. Sunt convins că dacă oamenii vor înțelege că poți intra aici în baza unei legitimații, și ne vom ocupa de asta, eliberate în funcție de spațiul pe care îl solicită, sală de sport iarna sau pista de alergare, și vor respecta toate condițiile pentru care baza sportivă a fost făcută, să nu deranjeze pe ceilalți care vin, se poate găsi o soluție să se deruleze această activitate”, a spus Constantin Rus.
”Terenul de fotbal l-am scos din proiect, era prevăzut să se realizeze cu două terenuri sintetice, Din punctul meu de vedere, au fost bine gândite și cred că merita, dar foarte multă lume a intervenit, foști profesori, absolvenți de liceu, profesori actuali, să menținem iarba. Am decis că acest lucru merită să-l facem și după ce se va termina pasarela peste pista de atletism în octombrie va fi finalizat și gazonul. Acest teren nu va avea ca destinație practicarea fotbalului de echipe mai mult sau mai puțin profesioniste, nici măcar nu va avea porți de fotbal. Pe gazonul respectiv, elevii de la CNLR își vor face orele de sport, fitness, alergări, etc. Baza sportivă situează CNLR cred eu pe locul 1 în țară și cred că în primele 10 locuri din Europa, după ce vom finaliza și gazonul. Spațiile sunt în primul rând pentru elevii CNLR, dar și alți elevi de la alte școli, pe baza înțelegerilor cu conducerea școlii, vor putea folosi baza. Conducerea școlii va analiza modalitatea în care atunci când baza nu este folosită de către elevi să fie folosită și de către cetățeni, spre exemplu pista pentru alergare sau alte spații. Asta va trebuie să analizeze conducerea școlii și să fie în strânsă corelare cu respectarea contractelor de finanțare. Terenul de sport este pe alte fonduri, l-am contractat prin Direcția Servicii Publice, ca să operăm mai repede”, a afirmat Ovidiu Crețu.
AICI PUTEȚI VEDEA FOTOGRAFII DIN CAMPUSUL CNLR!
Daca administratia era mai pragmatica sub terenul de fotbal se putea executa cea mai mare parcare subterana din Bistrita, cu cel putin 1000 de locuri. Astfel se putea pastra cu usurinta prin reamenajare si terenul de sport in sine si parcarea mult asreptata de bistriteni. Avand in vedere ca acel spatiu este al BISERICII EVANGHELICE totul se putea face prin parteneriat din care sa aiba de castigat ambele parti. Mai mult , intrarile facile dinspre DECEBAL, str. URSULUI puteau fi folosite cu usurinta pt intrari si iesiri din subteran. Locul respectiv nu are nici paienjenisul de cable si utilitati ca si PARCUL EMINESCU unde se doreste a fi plasata o parcare subterana, si nu este nici spatiu verde gata amenajat el putand fi salvat si nu distrus pt, cateva locuri in plus sub pamant, fata de cele 104 locuri existente la suprafata. Turistii si localnicii erau cu mult mai avantajati avand in vedere distanta optima fata de centrul istoric. Am amintit asta intr-o sedinta de CL dar nimeni nu a avut urechea deschisa.Nu este tarziu ca si altii sa faca aceasta propunere.
„Acest teren nu va avea ca destinație practicarea fotbalului de echipe mai mult sau mai puțin profesioniste, nici măcar nu va avea porți de fotbal.” Banuiesc ca asta e o gluma nu????????
De ce nu si fotbal?
Primar anti sport. Director asemenea. Doamne ce campionate de fotbal aveau loc pe terenurile de bitum in anii 80-90. Cu galerii cu lume multa la garduri. Acum terenul de fotbal…..nu va avea porți. Frumos
Va fi un teren de sport pe care nu se va putea intra? Sa nu calcam iarba!
Asa-i tovarase Cretu?
,,Este proprietatea Primăriei această bază, lucru care implică și comunitatea, dar în același timp este în administrarea CNLR pe un teren privat al Bisericii Evanghelice”.
Ne-ati putea explica logica acestei fraze, d-le Rus ?
Cine este totusi proprietarul ?
Cred, ca ,,locul 1 in Romania si 10 in Europa” pentru CNLR vi se datoreaza, domnule Rus.
Propunem, sa fiti pastrat la conducerea CNLR inca 25 de ani !
Daca in primul mandat de 25 de ani, nu s-a vazut nimic dupa dvs. in primii 20 de ani, putem spera, ca peste alti 20 de ani de pauza veti demara noi investitii.
Sigur CNLR va ataca top10 in lume !