Actualitate

Circa 11.000 de bistrițeni au încercat să își ia permisul de șofer. Câți au reușit

Circa 11.000 de absolvenți ai școlilor de șoferi din Bistrița-Năsăud au încercat, anul trecut, să-și ia permisul de conducător auto.

În evidența informatizată a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Bistrița-Năsăud erau 104.151 de conducători auto la sfârșitul anului 2017, iar în cea manuală 10.567, în cea din urmă fiind trecuți cei care au obținut permisul până în 1995.

La examenul pentru permisul de conducere, procentul de reușită a fost de 51,57%.

La sfârșitul anului 2018, erau 110.778 de șoferi în evidența informatizată, iar în cea manuală 10.521, ceea ce reprezintă o creștere cu 6627 de conducători auto în evidența informatizată și o scădere cu 46 a celor din evidența manuală.

”În 2017, procentul de promovabilitate era 58,81%, în 2018 a fost de 51,57%, ceea ce înseamnă că examinările se țin cu foarte mare seriozitate și nu pleacă pe drumurile publice persoane care nu dețin acele cunoștințe și aptitudini care să-i facă să nu reprezinte un pericol pentru ei înșiși și pentru cei care participă la trafic”, a spus prefectul Ovidiu Frenț.

Au fost examinate 9981 de persoane în 2017 și 10.683 de persoane în 2018.

Iată un top al școlilor de șoferi din Bistrița publicat de site-ul https://topinstructoriauto.ro:

Și iată și un clasament al instructorilor după numărul de elevi care au promovat examenul.

3 comentarii

  • da, calitatea acestor adevarati maestrii ai covrigului se vede regulat în articole facute la fata locului prin întreg judetul.
    unii cu rotile în sus, altii prin stâlpi, altii cu masinile aproape contopite, fiecare în functie de cât de „meseriasi” sunt.
    si la fiecare sfârsit de an, politia mai da si o statistica a numarului de morti sau nenorociti la care suntem primii în Europa.

  • Nu este o idee rea, dacă rezultatele reflectă adevărul, s-ar putea cunoaște evidența vechimii conducătorilor auto care au produs accidente, deoarece aceștia se regăsesc în evidența informatizată a SPCRPCÎV, iar din dosarele întocmite cu ocazia cercetărilor, cei care au produs accidente (chiar și fără victime) se pot introduce. La analizele periodice ale numărului accidentelor acestea se pot categorisi conform cauzelor, gravității, vechimii vinovaților și altor caracteristici pe care le permite aplicația, iar programul permite și adăugarea altor elemente necesare unei analize eficace, care să contribuie la luarea măsurilor necesare în domeniul activității de prevenire și reducere a numărului de accidente. Tehnica informatizată vă stă la îndemână oricând să cunoașteți toate elementele necesare cunoașterii situației la un moment dat, trebuie doar să folosiți datele oferite.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.