(FOTO) Cortul de evenimente al municipalității, Teatrul de Vară așa cum a fost numit, a fost demontat în totalitate după patru ani, pe locul respectiv din Piața Centrală șoferii putând deja circula și parca. Deocamdată nu au fost impuse restricții, așa încât se circulă pe ambele sensuri spre Piața Centrală.
Demontarea cortului a început înainte de Paști, acoperișul susținut de piloni fiind folosit la ”Gabriela Szabo RunFest” pentru a acoperi podiumul de premiere al competiției din 7 mai, care a stat sub amenințarea ploii.
Cortul va sta într-un depozit și va fi montat sporadic, cu ocazia unor târguri precum cele ale Camerei de Comerț și Industrie.
Pavilionul a fost montat în centrul oraşului în martie 2012 şi a costat circa 20.000 de euro, suprafaţa fiind extinsă ulterior. Din vara lui 2013 a purtat numele ”Teatrul de Vară”, găzduind diverse evenimente culturale, expoziționale sau politice. La finalul anului trecut, cortul nu a putut fi folosit deoarece nu îndeplinea normele de securitate la incendiu, însă problemele au fost apoi remediate. Festivitatea de premiere a proiectului de educaţie ecologică ”Dă la reciclat bateriile descărcate, becurile consumate și electronicele mici uzate!”, din 20 aprilie, a fost ultimul eveniment care a avut loc în cort înainte de începerea demontării.
”Eu am spus că acest cort putea să stea până când amenajăm Piața Centrală, care va dura doi-trei ani. Foarte multe lume a spus că nu e bine. Va fi o parcare acolo. S-ar putea ca el să fie instalat pe o perioadă de o săptămână, spre exemplu. Camera de Comerț ne-a solicitat deja pentru un târg la vară să îl instalăm. Sigur că da. Târgurile în general sunt în centru, când le-am spus că s-ar putea muta înapoi la Sala Polivalentă au spus că nu mai vine niciunul dintre cei care au venit la târg în centru și au găsit un vad foarte bun. Cortul nu este un elemnnt definitiv, este o soluție de compromis pe o anumită perioadă, ca să aduci viața în centrul istoric. Nu e normal ca aici să fie un muzeu, ci oameni, prin activitate comercială sau alte activități. Sigur, nu poți ține un cort definitiv, noi l-am folosit pentru că nu am avut sala de spectacole de la Palatul Culturii. Îl depozităm undeva, nu îl instalăm, nu avem soluție chiar dacă au fost câteva solicitări. Nu îl putem duce într-o zonă industrială, ca să se întâmple ce acolo”, a explicat nu de mult Ovidiu Crețu.
în sfârșit…
un motiv sa-l votam pe cretu ca a desschis circulatia si alt motiv sa nu-l votam ca a facut asta prea tarziu!
Poi așa a promis ca după ce termina casa de cultura se demontează cortul !
poi a promis multe si n-a facut. iar cortu a costat miliarde de lei. acuma o sa se spele pe cap cu el.
Intrucat s-a obisnuit cu mizeria Cretu a renuntat cu greu la porcaria aceea de „cort de cultura”. In schimb a pastrat chioscurile de lemn amplasate pe spatiul verde langa zidurile Bisericii Evanghelice. Acestea ar trebui urgent indepartate astfel incat sa poata fi refacute spatiile verzi iar centrul orasului sa devina mai aerisit. Apoi, daca e nevoie de o locatie pentru evenimente in apropiere de centru, atunci trebuie renovata sala fostului cinema 23 August, o cladire istorica din anul 1913 cunoscuta sub numele de sala de cinema „Omnia” de pe Fleischeralle, azi bulevardul Republicii.
Sașii au făcut în Bistrița clădiri monumentale și Crețu cu cortul.
Acuma trebuie să și-l strângă că vin alegerile iar diferența dintre șatra primăriei și biserica din centru este mult prea mare. Vorba cântecului: Păsărică, mută-ți cuibul și te du!
Ce tot aveți cu Crețu? Și Muamar Gadafi a plantat un cort lângă Luvru, în centrul Parisului, 6 zile, în timpul unei vizite la partenerul său, Sarkozy. Presa spune că pentru francezi gestul libanezului a fost un adevărat coșmar. Din câte se vede bistrițenii sunt mult mai răbdători atât cu cortul, cât și cu struții.
Sa faca lucrul pana la capat: sa se duca si el cu cortul!
Inca un motiv in plus sa-l votez pe Cretu!
Adică pe primar îl votezi după cum își mută cortul? Sper ca la viitoarele alegeri să vă gândiți, să nu gândiți cu creier de veveriță. Scuze, Sciurus!
Fa Mariano, ia-l acasa… si daca n-ai, puneti-va cortul in Wonderland si traiti (tu cu Cretu) pana ninge sa se poata schia.
Cortul s-a desfiintat pentru ca populatia a fost nemultumita si bineinteles vin alegerile, altfel eram tot cu el.
Tov Cretu, daca tot e tiganie, pe langa cort ar merge bine o caruta ca satre sunt destule!
stiti ce ziceau sasii veniti in vizita si care participau la asa-zisele manifestari culturale din cort ?
ziceau asa: „am trait s-o vedem si pe asta: tiganii in case si sasii in cort….”