Actualitate

Circulație reluată pe DN 17, în Pasul Tihuța. Trafic în condiții de iarnă

ACTUALIZARE 2 După o perioadă în care circulația a fost oprită pe DN 17, în Pasul Tihuța, din cauza viscolului puternic, traficul a fost reluat în condiții de iarnă.

”În urma intervenției prompte a Secției Drumuri Naționale Bistrița, a echipajelor rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, precum și a echipajelor de jandarmi ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, pe sectorul de drum DN 17 Pasul Tihuța se circulă normal, în condiții de iarnă. Mulțumesc tuturor celor implicați în decongestionarea și fluidizarea traficului în Pasul Tihuța”, a transmis prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă.

ACTUALIZARE 1 Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunțat vineri seară că, din cauza ninsorii viscolite, circulaţia rutieră este oprită pe DN 17, în Pasul Tihuţa, între localitatea Mureşenii Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, şi limita cu judeţul Suceava.

Rerstricțiile anunțate de Poliție:

”Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare viscolită), sunt impuse următoarele restricții de circulație:

Circulație oprită pe DN 17, în Pasul Tihuța, între loc. Mureșenii Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, și limita cu județul Suceava

Restricție de tonaj >7,5 tone pe DN 17, între loc. Vatra Dornei, județul Suceava, și limita cu județul Bistrița-Năsăud”

ȘTIREA INIȚIALĂ Din cauza viscolului, circulația se desfășoară cu dificultate pe DN 17 în Pasul Tihuța, a precizat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Vineri seară, în Pasul Tihuța se circulă alternativ, cu multe blocaje, în condiții de iarnă.

Se intervine pentru dezăpezire cu 9 utilaje cu lamă, iar echipaje rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului rutier.

DRDP Cluj a anunțat că echipele de deszăpezire acționează pe toate sectoarele de drumuri naționale din administrare unde se înregistrează precipitații sub formă de lapoviță / ninsoare și temperaturi scăzute pentru prevenirea formării poleiului și asigurarea circulației în condiții de siguranță.

Meteorologii au emis o avertizare de precipitații și intensificări ale vântului pentru zona de nord-vest a țării, valabilă până sâmbătă seară.

Participanților la trafic li se recomandă să evite orice deplasare care nu este necesară în această perioadă. Se recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.