Cultură

Ciudăţenii de la Târgul oierilor

Târgul oierilor este întotdeauna un bun prilej să studiezi această categorie socială care nu mai poartă bunda din oaie, dar circulă cu jeep. E adevărat că nici oieritul nu mai e ce era cândva, dovadă şi imaginile pe care le-am surprins la târg.

Mai întâi ne-a fost dat să vedem bundele atârnate toate în cui, aşa, mai de decor, că de purtat nu le mai poartă nimeni dat fiind faptul că nu sunt inscripţionate cu diverse nume stâlcite. Apoi, am putut observa că aplecarea mioritică faţă de troiţe este în vogă, aşa încât nu mai contează prea mult pe ce sunt fixate troiţele. Ce-i drept, unii au crezut că-s cruci numai bune de dus pe cimitire la Ziua Morţilor, dar nici vorbă de aşa ceva. Sunt obiecte la care s-au uitat cu jind politicienii şi nu băgăm mâna în foc că nu au şi cumpărat, că doar vine anul electoral 2012 şi evlavia aduce multe voturi.

Tot la Târgul oierilor am putut vedea că ciobanilor le plac mai mult micii prăjiţi la grătar decât tocana sau brânza de care s-au săturat până peste cap. Din fericire, onoarea pastorală a fost savată de o oaie cu tricolor între coarne. Bravo, Mioriţă!

   

 

Etichete

2 comentarii

  • Domnisoara, SABAU ,eu am ocupatia de oier din asta imi cistig traiu de zi cu zi si imi intretin familia,daca venim cu o masina mai de doamne-ajuta nu inseamna ca furam sau ca avem prea multi bani,as dori sa va intreb doua lucruri: cite ore lucrati pe zii? ,daca va sarbatoriti sarbatorile ca orice om normal?Noi nu avem sarbatori,zi libere,wekend,Pastii sau Craciun,credeti ca o masina poate inlocui astea toate?Acele troite sunt pentru a fi puse pe dealurile si muntii unde ne ducem viata de zi cu zi, va rog cind o sa aveti o zi libera sa ma contactati sa va duc la o stina sa vedeti cum isi duc viata oamenii astia si apoi sa faceti misto de noi. O SEARA BUNA

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.