Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a predat Agenției Naționale pentru Locuințe amplasamentul pentru un nou bloc cu 24 de unități locative destinate tinerilor specialiști din administrația publică, anunță președintele CJ, Radu Moldovan pe Facebook.
KissFM
GA – Vertical
Titlu Comentarii recente
Comentarii recente
Comentarii recente
- I.P.E. la Gestul simbolic pe care l-a făcut primul primar al Bistriței după Revoluția din 1989
- Nimeni altul la Cărți publicate de Stațiunea Pomicolă Bistrița, premiate de Academia de Științe Agricole
- Nu-i bai la 35 de ani de libertate. Ziua Victoriei Revoluției, marcată la Bistrița
- Decembrie '89 la 35 de ani de libertate. Ziua Victoriei Revoluției, marcată la Bistrița
- Planeta maimutelir la 35 de ani de libertate. Ziua Victoriei Revoluției, marcată la Bistrița
Titlu Articole Recente
Articole recente
Ultimele articole
- ”Linia Verde” înnegrește str. Dornei. În locul magazinelor, spații goale
- Masa de Crăciun, tot mai scumpă. Pe ce produse dăm mai mulți bani
- 35 de ani de libertate. Ziua Victoriei Revoluției, marcată la Bistrița
- Câștigătorul Premiului Grigore Bradea 2024 este sculptorul Alexandru Ranga
- Gloria câștigă clar penultimul meci al anului și rămâne pe locul 3
- Gestul simbolic pe care l-a făcut primul primar al Bistriței după Revoluția din 1989
- Daniel Suciu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, asigură președinția interimară
Buna alegere ati gasit pe razorul rupt. Daca acolo-i mutati pe specialisti se duce pe copca administratia si ramanem iarasi pe cap cu voi pana la adanci batraneti.
Care specialisti? Sunt secretarele de la partid specialiste in frecții si masaje pentru importantele organe de partid si de stat pe care le-a dat tarii pecinginea rosie.
Pile si relatii… ascunzatori pt amatorii de amantlacuri
Scurgerile de la WC direct în apa ca la Colibița. Bine că n-ați construit direct în apa. Respect pentru natură ca la CJ. Defrișăm tot, patronăm peste gunoaie și ne cam kkm în apă.
Marius Prietene, nu-ți face griji pentru răzorul care-i la distanță de de 3-4 metri de râul Bistrița transilvană/ardeleană, deoarece nu acolo se va face blocul, doar nu sunt chiar nebuni acești tineri specialițști aduși special pentru dezvoltarea arhitecturală a localităților din județ, sau vor fi chiar așa? Nu cred, răzorul a fost săpat doar la repezeală pentru fotografia făcută, tot la repezeală, în vederea asigurării veridicității postării informației date spre publicitate ”proștilor” cum îi numesc unii comentatori (nu sunt sigur, dar s-ar putea să fie de-ai majorității susținători) pe stăpânii care i-au pus pe cei care au ieșit învingători din alegerile locale, desfășurate la finele anului 2016, să administreze proprietatea, ceea ce au dorit cu ardoare, deoarece în toată campania electorală au promis că vor reprezenta prin toată activitatea desfășurată interesul stăpânilor care i-au ”năimit”/angajat, voturile lor fiind semnătura legală pe contractul de muncă ăncheiat cu ei. E drept că nu toți angajații respectă contractul încheiat, dar singurul ac de cojocul lor, într-un stat democratic este tragerea la răspundere a lor până la noile alegeri (la sfârșitul anului 2020/ douăzeci-douăzeci), numai că ei nu mai bagă de seamă ”luarea la rost” a prostimii, pardon a stăpânilor, deoarece ei se consideră stăpânii situației, bazându-se pe sloganul ”facem cum vrem, pentru că putem”. Apropo, mi-am amintit de ce a pățit un prieten de-al meu, care a făcut o sesizare, cui crezi? chiar domnului cel mai important din poză, cel mai serios, care l-a îndrumat pe prietenul meu să facă el sesizarea către organele în drept, în nume propriu, deși este o problemă socială importantă, care prin tergiversare s-ar putea să producă o tragedie. Dar răspunsul prietenului meu de pe pagina de messenger a domnului din poză, nici măcar nu a fost citit de dumnealui, așa că responsabilitate pentru rezolvare i-a fost plasată prietenului meu, în loc să fie rezolvată de ”colaboratorii” tineri de care are nevoie administrația locală, pentru dezvoltarea ludețului. Sunt curios ce față va face domnul în cauză când va citi aceste rânduri, dacă se va sinchisi să le citească?
Dar tinerii care muncesc in economia reală,in mediul privat sau alte companii de stat sunt ciumati? Consider că se fac prea mari discriminări între lipitorii de afișe si tinerii care își văd de studii si de muncă.Pe lângă faptul că salariile sunt net in favoarea celor din administratie ,mai venim si cu alte facilitati,apoi ne mirăm ca pleacă in străinătate specialistii si forta de muncă.S-ar putea să rămânem doar cu cei din administratie ,doar că nici ei nu vor avea ce administra.
PĂREREA MEA!
De acord cu tine GANDITORULE. Dar cand vi cu stirea ca ai predat un amplasament serios pt a construi ceva trainic si in schimb faci poza cu razorul dus de ape, a cui este vina ? Vreau seriozitate din orice pozitie.
dupa ce platesti impozite sa le faci si case MOKA!
Imi bag….tot ce am pentru ei in gandirea asta comunista!
DUPA CE LE-AU MARIT SALARIILE ACUM LE FAC SI BLOCURI TOT DIN BANII MEI DE PRIVAT!
MMMMMMMMMMMMMMMMWWWWWWWWWWWWWWWEEEEEEEEEEEPPPPPPPPPPPPPPEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSEEEEEEEEEEEEDDDDDDDDDDDDEEEEEEEEEEEEEE cat duce un tren cu 20 vagoane in fiecare zi…
Și pentru familie monoparentală 3 copii nici locuința socială nu se găsește
Aici e problema.
Cazurile sociale..unde sunt mulți copii..implicați, tinerii care nu sunt în clasa privilegiată a bugetarilor la stat..de ce să nu aibă ei şansa unui cămin??
De ce un tânăr plecat dintr-un cătun ,care şi-a lumea-cap a îndurat greutăți 5 ani departe de iubită şi familie , uneori de copii rămaşi doar cu bunicii,care împărțit camera cu alți patru pentru a face economii pe o chirie mică ,nu ar avea şi el acces la o locuință decentă cu preț modic?
În timp ce tânărul din administrația locală fiul-fica consilierului X sau primarului y din comuna z, bine mersi şi-a găsit post pe recomandare politică la administrația bistrițeană , cu salarii mărite , vacanțe anuale exotice, copiii grijiți în weekend de mama sau soacră..saci cu alimente…well fuck that, is not right
Alocarea preferențială a acelor apartamente e o problemă dacă se merge pe sistemul PCR. Într-un sistem social normal, fiecare plăteşte contravaloarea casei fără a diferenția între mediul privat sau public.
Dacă CJ vroia să fie corect, ar putea oferi un sprijin financiar, însă rambursabil cu anii pentru a ajuta alți tineri în continuare, sau o formă de subvenționare pentru a face locuința accesibilă- 25% din fonduri ,însă 25 % obligatorii a fi returnate de către tinerii proprietari la valoarea pieței în momentul revânzării. Ex Ap evaluat la 60000 euro , 15000 (25% ) oferite garantate de CJ către bancă, însă dacă în 5 ani proprietarul locuinței ar dori să plece şi apartamentul va valora 100000 va fi obligat conform contractului inițial să returneze 25000 euro care să fie reinvestiți de CJ. Sau apartament doar închiria.
Altfel ne regăsim iar în situația unora avantajați în detrimentul altora, oameni care dispun de case cu terenuri la sat dar nu vor să le lichideze …de ce ar face din moment ce li se oferă gratuit locuința???
Ca la noi la nimeni.De ce ni ajuatai familii defavorizate, sau alocati banii in renovarea scolilor??