Economie Politică

CJ a prezentat proiectul de buget. Alin Seserman, singurul democrat-liberal interesat de subiect

Interes zero în rândul cetăţenilor pentru dezbaterea publică privind bugetul judeţean al anului în curs, prezentat vineri la Consiliul Judeţean de vicepreşedinţii Alexandru Pugna, Dorin Popescu şi de administratorul judeţului, Florin Moldovan. Singurul membru al PDL Bistriţa-Năsăud prezent la dezbatere a fost Alin Seserman, consilier municipal.

În sală au mai fost consilierii judeţeni Ioan Gaftone (PSD) şi Samuel Coman (PNL).

Alin Seserman le-a transmis şefilor CJ că este foarte bine că se alocă bani de la bugetul judeţean şi pentru Primăria Bistriţa, care însă nu a reuşit să cheltuie în ultimii ani sume importante. El a adăugat că ar trebui sprijinite mai mult sănătatea şi educaţia decât să se repartizeze sume mari pentru fântâni arteziene şi alte obiective de acest fel.

Administratorul public al judeţului, Florin Moldovan, a precizat că anul acesta se va încheia proiectul de management integrat al deşeurilor solide (depozitul ecologic de la Tărpiu), motiv pentru care vor fi investite peste 50 de milioane de lei, vor fi începute şi finalizate lucrările de reabilitare a Cinema Dacia (2,4 milioane lei) şi că proiectul de reabilitare a clădirii de pe str. Odobescu pentru Serviciul de Evidenţă a persoanelor (1,3 milioane lei) este în faza finală a licitaţiei de atribuire a lucrărilor. Totodată, luni se va semna contractul de lucrări pentru proiectul ”Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud”, în valoare totală de în valoare totală de 36,1 milioane lei. În buget au fost prinse şi 2,2 milioane lei pentru studii de fezabilitate şi proiecte tehnice în vederea accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020. El a spus că lucrările neconforme sau rămase neefectuate pe DJ 151 au fost scoase la licitaţie în patru loturi, pentru unul dintre ele licitaţia fiind câştigată de LDP.

Vicepreşedintele CJ Dorin Popescu a menţionat că instituţia nu susţine alocarea de fonduri pentru Catedrala Mântuirii Neamului, iar Alexandru Pugna a adăugat că dacă va mai veni vreo solicitare în acest sens, se va analiza cererea care va fi apoi supusă spre aprobare în plen.

În bugetul judeţean pe 2014, veniturile totale prognozate sunt de 189.352.000 lei, iar cheltuielile de 208.587.000 lei.

În ceea ce priveşte pelerinajul din Țara Sfântă la care a participat, Alexandru Pugna a spus: ”A fost ceva deosebit, înălţător, merită să mergeţi acolo şi să vă încărcaţi sufletul cu energie pozitivă. Sunt momente unice pe care le trăieşti doar acolo, nu pot fi exprimate în cuvinte”.

florin moldovan 24 ian alin seserman 24 ian ioan gaftone 24 ian popescu al pugna fl moldovan

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS