Actualitate

CJ conservă biserica din Jelna, cumpără mașini, dar și aparatură pentru spital. Ce sume sunt alocate la rectificare

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud rectifică, pentru a patra oară, bugetul pe anul 2016. 105.000 lei vor fi folosiți pentru lucrări de asigurare la parametri optimi a alimentării cu energie electrică a instituției, rețeaua electrică existentă nefiind dimensionată necesităților de consum actual.

Cu 170.000 de lei vor fi majorate cheltuielile de întreținere și funcționare (utilități, reparații curente, deplasări, etc.).

Cu 330.000 de lei va fi extins și supraetajată clădirea pentru garaje și atelier de întreținere, deoarece în prezent garajul este insuficient pentru parcul auto al CJ.

CJ va cumpăra cu 102.000 lei, în leasing, două autoturisme ”necesare pentru deservirea în condiții optime a tuturor activităților desfășurate în cadrul direcțiilor și serviciilor aparatului de specialitate”.

Pentru dotarea Sălii de operație Urologie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, CJ alocă 500.000 de lei în vederea achiziționării de aparatură medicală. Suma de 2.120.000 lei va fi folosită pentru finalizarea lucrărilor la Blocul operator centralizat.

Pentru realizarea intervențiilor de primă urgență în vederea conservării și protejării corpului Bisericii Evanghelcie din Jelna, aflată într-o stare avansată de degradare, se alocă 68.000 de lei.

9.000 de lei vor fi folosiți pentru lucrări de reparații la mașinile de încărcat și transportat containere cu braț macara.

CJ retrage 300.000 de lei de la Centrul Județean pentru Cultură, concertul de amploare internațională ”Gala Operei pe stadion” nemaiavând loc.

367.000 de lei de la Guvern vor fi direcționați spre comunele care au avut de suferit din cauza inundațiilor (1 km drum județean la Negrilești, 0,5 km drum județean la Șieuț, 6,5 km drum județean la Târlișua), iar 1.449.000 lei din aceeași sursă reprezintă drepturile elevilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.